Parochienieuws week 36

door | sep 7, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

On the Move
Tienergroep On the Move heeft op vrijdag 9 september haar Startfeest, om 19.15 uur in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk. Nieuwe tieners (11 t/m 15 jaar) zijn van harte welkom, informatie bij pastor Fredi Hagedoorn.
HMR Monumentenweekend
Zondag 11 september zal HMR om half 10 in de St.-Gertrudiskerk de Eucharistieviering verzorgen met solisten, koor en orkest, in verband met het jaarlijkse ‘monumentenweekend’. Uitgevoerd worden o.a. de ‘Missa Secunda’ van de 17e-eeuwse Brabantse componist Benedictus Buns.
Zegening beeld St.-Gertrudis
Zondagmiddag 11 september wordt op de R. K. Begraafplaats een beeld van de heilige Gertrudis gezegend. Dit gebeurt om 14.00 uur door pastoor Paul Verbeek.
Bijeenkomst Rouw en Verlies
Zondagmiddag 11 september, 14.30 uur, Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat: www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/bijeenkomst-rouw-en-verlies-11-september
Leesgroep voor jongvolwassenen
Dinsdag 13 september start de Leesgroep voor jongvolwassenen (twintigers tot vijftigers) onder leiding van Paul Neelissen en Jaap de Wit. Maandelijks lezen zij een gedeelte uit het boek van James Mallon “Missionaire kerk, meer dan parochie alleen”. Er is nog plek voor een enkeling. Aanmelden bij p.neelissen@hetnet.nl
Gebedsdag voor vrede in Oekraïne
Op woensdag 14 september is er een speciale gebedsdag voor vrede in Oekraïne en andere oorlogsgebieden, op initiatief van paus Franciscus. De viering van bisdom Breda is om 10.00 uur in de St.-Gertrudiskerk met aansluitend aanbidding en loslaten van vredesduiven.
Start vormselvoorbereiding
(Zie foto) Donderdag 15 september informatieavond voor aanstaande vormelingen (groep 8) en ouders in de OLV van Lourdeskerk, 19.00 – 20.15 uur. Kijk op www.lievevrouweparochie.nl/vieren/vormsel
Vredesweek en Vredeswandeling
Van 17 t/m 25 september is er de Vredesweek met op 16 september een Vredeswandeling. Start 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk: www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/vredesweek-2022-vrijdagavond-16-september In die week op dinsdag, donderdag en vrijdag het Middaggebed in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk om 12.15 uur waarin voor vrede gebeden wordt.
Diocesane Biddende Moedersdag
Bijeenkomst voor (groot)moeders waar gebed voor hun (klein)kinderen centraal staat. Eucharistieviering om 11.00 uur, Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk, lunch en vervolgprogramma op het Parochiecentrum: www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/diocesane-biddende-moedersdag-zaterdag-17-september-2022
Gemeenschappelijke Ziekenzalving
Vrijdag 23 september 14.00 uur is er een Eucharistieviering met een gemeenschappelijke Ziekenzalving in de OLV van Lourdeskerk voor zieken en ouderen uit de Lievevrouweparochie. Lees meer op www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/gemeenschappelijke-ziekenzalving. Vrijdag 13 september is er om 19.00 uur een viering met Gemeenschappelijke Ziekenzalving in de Meilust, aanmelding niet nodig.
Bergen op Zicht
Tijdens Bergen op Zicht op zondagmiddag 25 september is de St.-Gertrudiskerk geopend voor bezoek en gebed. De parochie bemenst een kraam met informatie en devotionalia in de kerk.

Overleden & dopeling

Maandag 5 september was in de OLV van Lourdeskerk de uitvaart van Harry Martens, echtgenoot van Kitty Lambriks. Hij overleed woensdag 31 augustus op 83-jarige leeftijd en woonde aan de Gertrudisboulevard.
Dinsdag 6 september namen we in het crematorium afscheid van Jo Vriends, weduwe van Jacobus Verweij. Zij overleed dinsdag 30 augustus op 86-jarige leeftijd en woonde op het Zonneplein.
Zondag 11 september is om half 2 in de OLV van Lourdeskerk de doopviering van Rayyan Hoff.

Opbrengst

De opbrengst van de collecte in het weekend van 27 en 28 augustus 2022 was € 365,26 voor het mandje en voor de schaal voor de MIVA € 426,02. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Inzameling

Voor de mensen in de opvanglocatie in de Stoelemat is de gemeente Bergen op Zoom op zoek naar mannenkleding en schoenen. Jassen, broeken, blouses en truien, alles is welkom. Iedere dag, tussen 10.00 en 17.00 uur, kun je dit afgeven bij de Stoelemat. Alvast bedankt voor je hulp!

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer