Parochienieuws week 36

door | sep 6, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie

Vormselvoorbereiding
Met de informatieavond op donderdag 7 september om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk start de voorbereiding op het Vormsel. Ouders en kinderen zijn welkom op deze avond. Kinderen uit groep acht worden in januari 2024 gevormd. Kijk voor alle informatie op www.lievevrouweparochie.nl/vieren/vormsel of neem de folder mee uit de kerk.
Expositie ‘Maria op weg’
Van 30 augustus t/m 30 september is er in de St.-Gertrudiskerk een Expositie ‘Maria op weg’ in de St.-Gertrudiskerk, te bezichtigen van di t/m zon, 13.00 – 16.30 uur. 250 identieke witte
Mariabeeldjes staan opgesteld. Iedere bezoeker kan zelf een beeldje met goud bewerken en toevoegen aan de stoet (zie foto).
Noveen tot de Heilige Benedictus
Met ingang van zondag 3 september 2023 bidden we de noveen tot de heilige Benedictus. Hij is de stichter van de naar hem genoemde monnikenorde. Zijn kloosterregel, waarin arbeid, matigheid en stabiliteit hoog in het vaandel staan, heeft velen geïnspireerd. Zijn feestdag is 11 juli. De noveen is te downloaden vanaf de website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen op het parochiebureau.
Boekenmarkt HMR op Monumentendag
Tijdens de Monumentendagen op 9 en 10 september aanstaande organiseert HMR weer een boekenmarkt. Bezorg je boekenkast deze zomer een opgeruimd gevoel. We zijn op zoek naar heel veel boeken. Je kunt je boeken inleveren op vrijdagmiddag 8 september tussen 14:00 en 17:00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat.
Op zaterdag 9 september is de St.-Gertrudiskerk gratis te bezichtigen tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag 10 september tussen 13.00 en 17.00 uur (ingang Grote Markt). Alleen zaterdag 9 september is de St.-Catharinakapel ook gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.
Nationale Orgeldag
Tijdens het Open Monumentenweekend is het ook Nationale Orgeldag. De orgels van de St.-Gertrudiskerk (ingang Grote Markt) worden regelmatig bespeeld. Beide dagen mogen ook bezoekers een poging wagen op het orgel. Vooral voor kinderen/jongeren is dat een bijzondere belevenis. In de Gertrudiskerk staan vijf orgels waaronder het Delhaye-orgel (1720), het Rogier-orgel (1857) en natuurlijk het grote Ibach-orgel (1863/164).
Bijeenkomst Franciscaanse Beweging Custodie Bergen op Zoom
Zaterdag 9 september 2023 eerste bijeenkomst van de Franciscaanse Custodie. Samenkomst in de gerestaureerde kerk aan de Williamstraat. Met een rondleiding, ontmoeting en getuigenis over de maatschappelijke betrokkenheid van een aantal deelnemers. 14.00 – 16.00 uur, inloop 13.30 uur, Williamstraat 7, Bergen op Zoom.
Feest van de Kerkwijding
In het weekend van 9 en 10 september vieren we in de OLV van Lourdeskerk het wijdingsfeest van die kerk. Zaterdag met een Eucharistieviering met voorgangers pastoor Peter de Rooij en diaken Jan Foesenek. Zondag met een viering van Woord, Gebed en Communie met als voorganger diaken Jan Foesenek. Beide vieringen worden ook uitgezonden via livestream.
Onderhoud aan de website
Maandag 11 september is onze website www.lievevrouweparochie.nl vanwege onderhoud de hele dag offline.
Gemeenschappelijke ziekenzalving

Woensdag 13 september vindt in de Eucharistieviering om 14.30 uur in de St. Gertrudiskerk het sacrament van de Ziekenzalving plaats aan ieder die dat wil. De ziekenzalving is het sacrament voor wie langdurig ziek is, een operatie voor de boeg heeft of een hoge leeftijd heeft bereikt. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Aanmelding in verband met de catering graag bij het parochiebureau (tel. 233 574).
On the Move
Vrijdag 15 september bijeenkomst voor tieners van 11 t/m 15 jaar in het Praathuis, 19.15 tot 21.00 uur.
Vredesweek
Dit jaar is de Vredesweek van 16 t/m 24 september. Op honderden lokale activiteiten in ons land wordt aandacht besteedt aan VREDE. Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe vrede eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Ook in Bergen op Zoom roept de Raad van Kerken u op om samen stil te staan bij wat vrede van ons vraagt. We komen samen op vrijdag 15 september om 19.00 uur in de Sacramentskapel van de Stadskerk van St.-Gertrudis. De voorgangers van een oecumenische gebedsdienst zijn ds Wim Lolkema en diaken Jan Foesenek. ‘Vrede. Wie durft’. Komt u ook?
Nieuwe Alpha in Huijbergen
Parochie De Bron organiseert bij de broeders van Huijbergen een nieuwe Alpha. Bij Alpha ontdek je meer over het katholieke geloof en over Jezus. Je kunt al je vragen stellen. Je ontmoet nieuwe mensen. In tien avonden van 19 – 9 t/m 21-11 en zaterdag 21-10 ga je samen op weg. Deze Alpha wordt gesteund door de omliggende parochies. Kijk op www.samenkerk.nl/de-bron-2/alpha of neem de folder mee uit de kerk. De volgende Alpha in Bergen op Zoom start in januari 2024.
Voedselbank
Sinds 2020 (het begin van de coronatijd) steunen we vanuit de Lievevrouweparochie de voedselbank in Bergen op Zoom. Je kunt ook meedoen door voedsel in te leveren in de manden bij de OLV van Lourdeskerk en de St.-Gertrudiskerk. Al het voedsel dat de Voedselbank uitdeelt, wordt geschonken. Ook particulieren kunnen (houdbare) levensmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke hygiëne schenken. Voor alles geldt: mits de verpakking onaangebroken is, de THT/TGT datum correct is en de producten 100% kwalitatief goed zijn. Zeer gevraagde producten door de voedselbank zijn: volkoren pasta, zilvervliesrijst, lang houdbare halfvolle melk, groenteconserven, soep in blik of zak, zonnebloem- of olijfolie, vis in blik, koffie of thee, couscous, havermout, producten voor persoonlijke hygiëne, enz., enz. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw producten!
Eucharistieviering TV
Zondag 24 september KRO-NCRV TV mis om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Deze Eucharistieviering is rechtstreeks op NPO2 te volgen. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Muzikale ondersteuning door het Kerkkoor OLV van Lourdes. Je bent van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.
De vieringen op zaterdag 23 september in de OLV van Lourdeskerk om 17.00 uur en op zondag 24 september 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk komen te vervallen.
Voorafgaand aan de viering Geloofsgesprek met pastor Fredi Hagedoorn om 9.45 uur op NPO 2.
Parochiewijn te koop
Er is nieuwe Parochiewijn te koop in de OLV van Lourdeskerk na de zondagsvieringen en op het Parochiecentrum. Er is keuze uit Chardonnay, Merlot en Sauvignon Blanc. Een fles kost € 8,-, de opbrengst komt ten goede aan de parochie.

Opbrengst

De opbrengst van de collecte voor parochie en bisdom in het weekend van 26 en 27 augustus in beide kerken was € 412,35. En de schaal voor de MIVA samen met de Catharinakapel en residentie Meilust € 583,53. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Deze week geen overledenen of dopelingen in de parochie.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer