Parochienieuws week 36

door | sep 8, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

ReliVisie
Vrijdag 10 september om 10.00 uur op ZuidWest TV, met ieder uur nadien herhaling. Eerste uitzending van het nieuwe seizoen vanuit de OLV van Lourdeskerk. Met medewerking van diaken Anton Janssen en José Verbraeken. Muziek wordt verzorgd door Hans Smout, Biene van den Bergh en Gerard Akkermans. 
On the Move
Tienergroep On the Move opent het jaar met een Startfeest op 10 september, 19.15 tot 20.45 uur in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Startweekend
Zaterdag 11 en zondag 12 september vieren we in beide kerken de start van het nieuwe werkjaar. Het pastoraal team presenteert het jaarthema: “Leerlingen van Jezus”.(zie afbeelding) Op zaterdag om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk worden de eerste exemplaren van de Parochiegids én de doelstellingen voor komend jaar uitgereikt. Op zondag om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk wordt het eerste flesje Gertrudiswater uit de Bron van St.-Gertrudis aangeboden. En op zondag om 11.00 uur in de OLV van Lourdes zijn gezinnen met kinderen van harte welkom om het jaar met ons te openen.
LievevrouweFair
In het startweekend voor het nieuwe werkjaar is er op zaterdag 11 september (13.30 tot 16.00 uur) en zondag 12 september (12.30 tot 17.00 uur) de LievevrouweFair in de tuin van het Parochiecentrum. Er zijn nieuwe devotionalia, waaronder engeltjes en iconen, mooie boeken en vintage spullen te koop. Daarnaast ook diverse zelfgemaakte producten en producten van de Lievevrouweparochie. Lees meer over de Fair bij het overige nieuws.
Monumentenweekend
Komend weekend, 11 en 12 september, staat weer in het teken van het jaarlijkse monumentenweekend dat op zaterdag jaarlijks samenvalt met de Nationale Orgeldag.
De orgels van de Gertrudiskerk, “De Orgeltuin”, worden op zaterdag regelmatig allemaal bespeeld, maar enigszins “toetsvaardige” mensen mogen ook zelf de sensatie beleven een orgel te bespelen! De kerk is daarvoor geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en orgelspelen kan men overigens ook op zondag nog doen van 13.00 uur tot 16.30 uur. Bovendien kan men op zaterdag van 13.00 uur tot 14.00 uur het carillon van de Peperbus bezoeken!
Informatieavond Vormsel
Donderdag 16 september, 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, informatieavond voor ouders en vormelingen. Daarna start de voorbereiding op het vormsel. De Vormselvieringen zelf zijn op 15 januari 2022.

Opbrengsten

De collecte op 28 en 29 augustus bracht in de kerk en via de website € 416,25 op. De tweede collecte voor MIVA leverde € 328,40 op.

Per 7 september was er € 16.756,- binnen gekomen voor vervanging van de verwarming in de OLV van Lourdeskerk. Je bijdrage is welkom op een van de rekeningen van Stichting Vrienden van de Lourdeskerk ING Bank: NL 40 INGB 0000 7774 34 of RaboBank: NL 40 RABO 0111 8414 02 onder vermelding van: Kachel. Hartelijk dank voor ieders bijdrage.

Overleden

Er zijn geen nieuwe uitvaarten vanuit de Lievevrouweparochie.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer