Parochienieuws week 37

door | sep 13, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Expositie ‘Maria op weg’
Van 30 augustus t/m 30 september is er in de St.-Gertrudiskerk een Expositie ‘Maria op weg’, te bezichtigen van di t/m zon, 13.00 – 16.30 uur. 250 identieke witte Mariabeeldjes staan opgesteld. Iedere bezoeker kan zelf een beeldje met goud bewerken en toevoegen aan de stoet.
Noveen
Met ingang van dinsdag 12 september 2023 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.
Vormselvoorbereiding van start
Donderdag 14 september eerste bijeenkomst voor vormelingen, van 19.00 – 20.45 uur in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk. Aanmelden kan nog bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl
ReliVisie
Vrijdag 15 september 10.00 uur uitzending van ReliVisie op ZuidWest TV vanuit de Protestante kerk van Ossendrecht.
On the Move
Vrijdag 15 september bijeenkomst voor tieners van 11 t/m 15 jaar in het Praathuis, 19.15 tot 21.00 uur.
Vredesweek
Vrijdag 15 september een oecumenische gebedsdienst om 19.00 uur in de Sacramentskapel van de Stadskerk van St.-Gertrudis. De voorgangers zijn ds Wim Lolkema en diaken Jan Foesenek. Deze samenkomst is aan het begin van de Vredesweek van 16 t/m 24 september. Op honderden lokale activiteiten in ons land wordt aandacht besteedt aan VREDE. Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe vrede eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. In Bergen op Zoom roept de Raad van Kerken u op om samen stil te staan bij wat vrede van ons vraagt. ‘Vrede. Wie durft’. Komt u ook?
Koor te gast
Zondag 17 september zingt het Antoniuskoor uit Lepelstraat in de viering van Woord, Gebed en Communie om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger is pastor Fredi Hagedoorn.
Onderhoud website
Maandag 18 september is opnieuw onderhoud nodig aan de website. De site www.lievevrouweparochie.nl kan dan (tijdelijk) online zijn.
Nieuwe Alpha in Huijbergen
Parochie De Bron organiseert bij de broeders van Huijbergen een nieuwe Alpha. Bij Alpha ontdek je meer over het katholieke geloof en over Jezus. Je kunt al je vragen stellen. Je ontmoet nieuwe mensen. In tien avonden van 19 – 9 t/m 21-11 en zaterdag 21-10 ga je samen op weg. Deze Alpha wordt gesteund door de omliggende parochies. Kijk op www.samenkerk.nl/de-bron-2/alpha of neem de folder mee uit de kerk. De volgende Alpha in Bergen op Zoom start in januari 2024.
Jongerenweekend
Van vrijdag 22 september tot zondag 24 september Jongerenweekend in Bovendonk in Hoeven, kijk op sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/tiener-en-jongerenweekend-liefde-en-seksualiteit-2023
Vesper
Vrijdag 22 september 1900 uur Vesper met Eucharistische aanbidding in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Eucharistieviering TV
Zondag 24 september KRO-NCRV TV mis om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Deze Eucharistieviering is rechtstreeks op NPO2 te volgen. Voorganger is pastoor Paul Verbeek. Muzikale ondersteuning door het Kerkkoor OLV van Lourdes. Jullie zijn allen van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.
De vieringen op zaterdag 23 september in de OLV van Lourdeskerk om 17.00 uur en op zondag 24 september 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk komen te vervallen.
Die ochtend is het Geloofsgesprek met pastor Fredi Hagedoorn om 9.45 uur op NPO 2.
Parochiewijn te koop
Er is nieuwe Parochiewijn te koop in de OLV van Lourdeskerk na de zondagsvieringen en op het Parochiecentrum. Er is keuze uit Chardonnay, Merlot en Sauvignon Blanc. Een fles kost € 8,-, de opbrengst komt ten goede aan de parochie.

Overleden

Zaterdag 16 september nemen we in de OLV van Lourdeskerk om 10.00 uur afscheid van de heer Jaap Truijens, echtgenoot van Annelies van Dijk. Hij overleed vrijdag 8 september op 81-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte voor het pastoraat in parochie en bisdom, in het weekend van 2 en 3 september in beide kerken was € 443,06 en de schaal voor de Caritas, voor de minder bedeelden in Bergen op Zoom, samen met de Catharinakapel € 487,10. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Feest van de Kerkwijding

Afgelopen weekend vierden we het feest van de Kerkwijding van de parochiekerk OLV van Lourdes. Bij de koffie smaakten deze feestelijke gebakjes, met afbeelding van de kerk, extra goed bij dit mooie feest.
De foto bovenaan dit artikel is genomen bij de koffie, na de gemeenschappelijke ziekenzalving in de St.-Gertrudiskerk op 13 september.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer