Parochienieuws week 37

door | sep 15, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

Parochiegids
In het Startweekend 11 en 12 september is weer de Parochiegids verschenen met actuele informatie van het pastoraal team, het bestuur en de werkgroepen in de diverse werkvelden. Op een los inlegvel staan alle namen en adresgegevens overzichtelijk bij elkaar. Een gids om te bewaren het komend werkjaar. De gids is te verkrijgen in de beide kerken en op het Parochiecentrum.

Informatieavond Vormsel
Donderdag 16 september, 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, informatieavond voor ouders en vormelingen. Daarna start de voorbereiding op het vormsel. De Vormselvieringen zelf zijn op 15 januari 2022.

Escaperoom voor jongeren
Een zomerkamp met een spannend verhaal. Een kamer voor puzzels. De jongeren van The Next Step beginnen hun seizoen met een Escaperoom. Het doel is om binnen een uur uit de ruimte te
ontsnappen. Met deze openingsactiviteit leren we elkaar meteen wat beter kennen. We verzamelen om 19.30 uur op vrijdag 17 september op het plein van de OLV van Lourdeskerk om samen naar de escaperoom te gaan. Meer informatie bij pastor Fredi Hagedoorn. Lees het hele jaarprogramma van The Next Step in deze folder: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2021/09/Folder-The-Next-Step-2021-2022.pdf Daarin staat ook meer over de voorbereiding op de Wereldjongerendagen (zie foto).

Lofprijs- en Gebedsavond
22 september komen we van 19.30 – 21.00 uur in de parochiekerk OLV van Lourdes bij elkaar om liederen voor God te zingen en samen te bidden.

Vredesweek en Vredeswandeling
Van 18 t/m 26 september is de Vredesweek. Lees meer over het thema van de Vredesweek in www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/verdieping-thema-vredesweek/ en meer over de Vredeswandeling op 24 september en het middaggebed in de Vredesweek in www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/vredeswandeling-in-de-vredesweek/

VOLkerk
Op zondag 26 september organiseren de Protestantse Kerken op de Brabantse Wal samen Vieren op Locatie. “Samen buiten aan de slag op landgoed Vrederust in Halsteren! Samen ontdekken, samen vieren en samen eten. U bent en jij bent van harte welkom om mee te komen doen! We starten om 12:15 uur en sluiten rond 14:15 uur na een gezellige maaltijd weer af.” Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.protestantsekerkbergenopzoom.nl/index.php/kerknieuws-2/1367-volkerk-1-thema-schepping-op-26-september-2021-landgoed-vrederust

 

Overleden

Donderdag 16 september om 10.30 uur nemen we afscheid van Marius Hendriksen, echtgenoot van Willy van der Kemp in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes, Prins Bernhardlaan 66 te Bergen op Zoom. Hij overleed donderdag 9 september op 92-jarige leeftijd en woonde De Boulevard te Bergen op Zoom.

Zaterdag 25 september om 10.30 uur nemen we in de stadskerk Sint Gertrudis afscheid van Marius Johan Cramer, echtgenoot van Sylvia Theresia Zuilen. Hij overleed dinsdag 14 september op 83-jarige leeftijd en woonde Lindenburghlaan 7 te Steenbergen.

Opbrengsten

De opbrengsten van de verschillende collectes volgen weer in een volgende nieuwsbrief.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer