Parochienieuws week 38

door | sep 20, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

Expositie ‘Maria op weg’
Van 30 augustus t/m 30 september is er in de St.-Gertrudiskerk een Expositie ‘Maria op weg’, te bezichtigen van di t/m zon, 13.00 – 16.30 uur. 250 identieke witte Mariabeeldjes staan opgesteld. Iedere bezoeker kan zelf een beeldje met goud bewerken en toevoegen aan de stoet.
Nieuwe Alpha in Huijbergen
Parochie De Bron organiseert bij de broeders van Huijbergen een nieuwe Alpha. Bij Alpha ontdek je meer over het katholieke geloof en over Jezus. Je kunt al je vragen stellen. Je ontmoet nieuwe mensen. In tien avonden van 19-9 t/m 21-11 en zaterdag 21-10 ga je samen op weg. Ook al is Alpha al begonnen, je kunt je de tweede avond nog aansluiten. Deze Alpha wordt gesteund door de omliggende parochies. Kijk op www.samenkerk.nl/de-bron-2/alpha of neem de folder mee uit de kerk. De volgende Alpha in Bergen op Zoom start in januari 2024.
Vesper
Vrijdag 22 september 19.00 uur Vesper met Eucharistische aanbidding in de grot van de OLV van Lourdeskerk (zie foto). Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Jongerenweekend
Van vrijdag 22 september tot zondag 24 september Jongerenweekend in Bovendonk in Hoeven, kijk op sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/tiener-en-jongerenweekend-liefde-en-seksualiteit-2023
Eucharistieviering TV
Zondag 24 september KRO-NCRV TV mis om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Deze Eucharistieviering is rechtstreeks op NPO2 te volgen. Voorganger is pastoor Paul Verbeek. Muzikale ondersteuning door het Kerkkoor OLV van Lourdes. U bent allen van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.
De vieringen op zaterdag 23 september in de OLV van Lourdeskerk om 17.00 uur en op zondag 24 september 09.30 uur in de St.-Gertrudiskerk komen te vervallen.
Die ochtend is het Geloofsgesprek met pastor Fredi Hagedoorn om 09.45 uur op NPO 2.
Parochiewijn te koop
Er is nieuwe Parochiewijn te koop in de OLV van Lourdeskerk na de zondagsvieringen en op het Parochiecentrum. Er is keuze uit Chardonnay, Merlot en Sauvignon Blanc. Een fles kost € 8,-, de opbrengst komt ten goede aan de parochie.
Rozenkransgebed
Iedere woensdagavond in oktober om 19.00 uur rozenkransgebed in de grot van de OLV van Lourdeskerk. Intenties kan je schrijven in het schrift dat achter in de kerk ligt.
Noveen
Nu bidden we sinds 12 september in onze parochie nog de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Met ingang van donderdag 21 september bidden we de Noveen Laudato Si’. Deze Noveen gaat over het behoud van en onze zorg voor de schepping. Van 1 september tot en met 4 oktober is het de periode van de schepping. We vieren de goedheid van de schepping en hebben aandacht voor de schreeuw van de aarde.

Overleden

Woensdag 20 september was er om 11.00 uur in de Markiezenhofkapel de uitvaartdienst van Coby de Kok, echtgenote van Antonius Lijmbach. Zij overleed vrijdag 15 september op 85-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Donderdag 21 september nemen we in Eigen Haard afscheid van Riet Oerlemans, weduwe van Gé Graven. Zij overleed woensdag 13 september op 94-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

En donderdag 21 september is om 13.30 uur in het crematorium het afscheid van Coba van Terheijden, weduwe van Geert Jacobs. Zij overleed vrijdag 15 september op 94-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Doop

Deze week geen doop vanuit de parochie.

Collectes

De opbrengst van de collecte van de mandjes in het weekend van 9 en 10 september in beide kerken was € 374,23. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer