Parochienieuws week 39

door | sep 27, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie

Laatste dagen Mariatentoonstelling
De Mariatentoonstelling “Op weg” is nog tot en met zaterdag 30 september te zien in de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt, ’s middags van 13.00 – 16.30 uur. Daarna reizen de beeldjes verder naar Den Bosch.
Uitzending ReliVisie
Vrijdag 29 september om 10.00 uur uitzending ReliVisie op ZuidWestTV, vanuit de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom. Met een gesprek met pastoor Paul Verbeek.
On the Move
Vrijdag 29 september van 19.15 – 21.00 uur samenkomst van de jongeren On the Move in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Caritascollecte 30 september & 1 oktober voor stichting Talokoto
Talokoto helpt kinderen met een handicap in Gambia met voedsel, medische zorg, goed onderdak, kleding en school, zie www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/stichting-talokoto-nederland-stn/ 
Rozenkransgebed

Iedere woensdagavond in oktober om 19.00 uur rozenkransgebed in de grot van de OLV van Lourdeskerk. Intenties kan je schrijven in het schrift dat achter in de kerk ligt.
Noveen
Met ingang van zaterdag 30 september 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.
Parochiewijn te koop
Er is nieuwe Parochiewijn te koop in de OLV van Lourdeskerk na de zondagsvieringen en op het Parochiecentrum. Er is keuze uit Chardonnay, Merlot en Sauvignon Blanc. Een fles kost € 8,-, de opbrengst komt ten goede aan de parochie.
Bisdom Breda start geloofscursus over de Bijbel
Op donderdag 5 oktober 2023 start het bisdom Breda met een geloofscursus over de Bijbel. De cursus is laagdrempelig en voorkennis is niet vereist. Aanmelden via bisdombreda.nl/agenda/start-geloofscursus-inleiding-bijbel/
Egidius-gebed
Woensdagavond 4 oktober is er een gebedsviering in de stadskerk Sint Gertrudis om 19.30 uur. Aansluitend is er een kringgesprek. Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap, ontstaan in Rome, die in meer dan 70 landen over de wereld actief is. Gebed, gemeenschap en vriendschap staan centraal.
Prijsvraag naam nieuw digitaal parochieblad
Er komt een nieuw digitaal parochieblad als opvolger van de papieren inZOOMen. Wie voor 1 oktober de meest treffende naam inlevert bij parochieblad@lievevrouweparochie.nl kan een leuke prijs ontvangen.
Geloofscursus over Maria
In oktober start in Halsteren opnieuw een geloofscursus van vijf bijeenkomsten over Maria. Aan de hand van vijf boeiende video’s over Maria komen diverse vragen aan de orde. Info en aanmelden bij Patrick Goverde (06-25358468 / geloofscursus@sintannaparochie.com) of Daan Kagchelland (06-16353934 / daankagchelland@gmail.com).
Sacred Dance bij Zin op Zaterdag
Zin op Zaterdag staat 7 oktober in het teken van Sacred Dance. Door middel van dans gaan we proberen te verstillen. St. Catharinakapel, ingang Klaverstraat, 19.00 uur. Lees meer op www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/sacred-dance-bij-zin-op-zaterdag/

KRO NCRV tv mis

Dank aan alle parochianen die in grote getalen antwoordden op onze oproep naar de kerk te komen afgelopen zondag. Dankzij jullie was de OLV van Lourdeskerk om 10.00 uur goed gevuld. Dank aan ieder die heeft meegewerkt aan de viering (zie foto). Kijk de mis hier terug: www.npostart.nl/eucharistieviering/24-09-2023/KN_1732625 en het Geloofsgesprek met pastor Fredi Hagedoorn hier: https://www.npostart.nl/geloofsgesprek/24-09-2023/KN_1732607

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte voor het pastoraat in parochie en bisdom in het weekend van 16 en 17 september in beide kerken was € 396,74. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer