Parochienieuws week 45

door | nov 9, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

Novenen
Vanaf vrijdag 4 november 2022 bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum. De volgende noveen is een nieuwe noveen, tot de jonge Italiaanse zalige Carlo Acutis. Deze start op zondag 13 november.
Tweede Leerling avond over Heiligen & Volksdevoties
Donderdag 10 november is de tweede Leerling avond onder leiding van diaken Anton Janssen in de Catharinakapel, ingang Klaverstraat, van 19.30 tot 21.15 uur. Deze avond gaat over heiligen. Ooit droegen zij de Kerk en brachten duizenden gelovigen op de been. Zij verdeelden het jaar en bepaalden het leven van onze voorouders in grote mate, zowel bij het werk als in de vrije tijd. Ze werden met de mantel der liefde begraven in de kerken waaraan ze hun eigen naam gegeven hebben. Kunnen we iets leren uit de volksdevotie van vroeger en wat kunnen ze voor ons betekenen?
ReliVisie
Vrijdag 11 november 10.00 uur ReliVisie op ZuidWestTV vanuit de Norbertusparochie in Roosendaal, met onder andere een gesprek met Jan van Wijk over zijn nieuwe boek “Gedachten aan Maria”.
Oecumenische viering Bevrijding van Bergen op Zoom
De opbrengst van de collecte tijdens de oecumenische viering op zondag 30 oktober in de St.-Gertrudiskerk is € 163,30. Dit bedrag zal ten goede komen aan de oecumenische activiteiten in Bergen op Zoom.
Lofprijs- en Gebedsavond
Woensdag 16 november 19.30 uur Lofprijs- en Gebedsavond in de OLV van Lourdeskerk
On the Move
Vrijdag 18 november samenkomst van de tieners van On the Move in het Parochiecentrum om 19.15 uur.
Gerarduskalender 2023
De kalender is na de weekendvieringen van 12 tot en met 27 november te koop en ook nog in december en januari. Ook te koop bij mevr. C. Thissen-Borghouts tel: 0164-236707.
HMR 150 jaar koor
HMR bestaat 150 jaar. Dit vieren we met een feestelijke eucharistieviering op zondag 20 november om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk. Met o.a. de Misa a Buenos Aires.
Wereldjongerendag in Dordrecht
Zondag 20 november samenkomst voor jongeren in Dordrecht, met eucharistieviering, workshops en de start van de inschrijving voor de WJD in Lissabon. Kijk voor meer informatie elders op de website of informeer bij pastor Fredi Hagedoorn.
Informatieavond Eerste Heilige Communie
Dinsdag 22 november informatieavond voor ouders en communicanten om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt. Er is uitleg over de voorbereiding en ouders kunnen hun kind aanmelden. Inloop vanaf 18.45 uur.
Red Wednesday
Woensdag 23 november oecumenische vesper om 19.00 uur in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt. Op Red Wednesday vraagt Kerk in Nood wereldwijd aandacht voor vervolgde christenen. De kerk is die avond rood verlicht (zie foto).
Vesper met aanbidding
Vrijdag 25 november 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk. Onderdeel van de vesper is de uitstelling van het Sacrament met aanbidding. Voorganger pastoor Paul Verbeek.

Overleden

Woensdag 9 november om 10.30 uur namen we afscheid van Johanna Petronella (Nel) Wolfert in het parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes, Prins Bernhardlaan 66 te Bergen op Zoom. Zij overleed dinsdag 1 november op 89-jarige leeftijd en woonde Prinses Irenestraat te Dinteloord.

Opbrengst

De opbrengst van de collecte in het weekend van 29 en 30 oktober 2022 was voor het mandje in beide kerken € 414,12 en voor het Inloophuis  € 429,30. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer