Parochienieuws week 46

door | nov 16, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

On the Move
Vrijdag 18 november samenkomst van de tieners van On the Move in het Parochiecentrum om 19.15 uur.
HMR 150 jaar koor
Zondag 20 november viert koor HMR haar 150 jarig bestaan. Dit vieren we met hen in een feestelijke eucharistieviering om 09.30 uur in de St.-Gertrudiskerk met o.a. de Misa a Buenos Aires. De eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk begint daarom om 11.15 uur.
Tweede collecte voor Jongerenwerk
In het weekend van 19 en 20 november is de tweede collecte bestemd voor het jongerenwerk in de parochie en in Nederland. Denk aan de vormselvoorbereiding, de tienergroep On the Move en de voorbereiding op de Wereldjongerendagen.
Wereldjongerendag in Dordrecht
Zondag 20 november samenkomst voor jongeren in Dordrecht, met eucharistieviering, workshops en de start van de inschrijving voor de WJD in Lissabon.
Informatieavond Eerste Heilige Communie
Dinsdag 22 november informatieavond voor ouders en communicanten om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt. Er is uitleg over de voorbereiding en ouders kunnen hun kind aanmelden. Inloop vanaf 18.45 uur.
Red Wednesday
Woensdag 23 november oecumenische vesper om 19.00 uur in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt. Op Red Wednesday vraagt Kerk in Nood wereldwijd aandacht voor vervolgde christenen. De kerk is die avond rood verlicht.
Vesper
Vrijdag 25 november 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk, met eucharistische aanbidding(zie foto). Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Sinterklaas in de kerk
Zondag 27 november Eucharistieviering 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk met Sinterklaas met zijn pieten. Muziek van het Samenzangkoor en de Pietenband. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen.
Advent en Adventsactie
Zondag 27 november is Eerste zondag van de Advent. De Adventsactie richt zich dit jaar die bijdragen aan een goede start in het leven van jonge kinderen. In vier projecten in Sierra Leone, Congo, Somalië en El Salvador is voor kinderen aandacht voor voeding, gezondheidszorg en een veilige woonplek. Meer info vindt u op de website van de parochie. Ieder weekend in de Advent is er een Adventsprentje in de kerken voor u. Met info en de mogelijkheid een bijdrage te storten. De collecte voor de Adventsactie is op 17 en 18 december in alle vieringen.
Gerarduskalender 2023
De kalender is na de weekendvieringen van 12 tot en met 27 november te koop. Ook te koop bij mevr. C. Thissen-Borghouts tel: 0164-236707.
Vacature: bloemengroep St.-Gertrudiskerk
Wie zin en tijd heeft om mee te helpen met de bloemaankleding in de St.-Gertrudiskerk kan zich aanmelden bij het parochiecentrum:0164 – 233 574 of via info@lievevrouweparochie.nl.
Jouw energietoeslag schenken aan de parochie
Wij kunnen jouw hulp als parochie heel goed gebruiken bij onze hoge verwarmingskosten. Als je (een gedeelte van) je energietoeslag kunt missen, wil je die dan schenken aan de parochie? Je kunt je gift overmaken op NL35 RABO 0106 1043 30 Lievevrouweparochie (Bergen op Zoom) o.v.v. energierekening parochie of via iDEAL betalen: de QR code vind je op de website, op de poster en flyers.

Doop & overledenen

Zaterdag 19 november is om 14.30 uur in de St.-Gertrudiskerk de doopviering van Chevano Lempers.
Er zijn geen overledenen vanuit de Lievevrouweparochie deze week.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte met Allerzielen in beide kerken was € 470,64. In het weekend van 5 en 6 november was voor het mandje in beide kerken € 498,52 en voor het Inloophuis met de opbrengst van de Catharinakapel € 434,38. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Kerstkribjes zegenen in KRO mis

Kerstkribjes zegenen in KRO mis

Zondag 11 december wordt de eucharistieviering vanuit de OLV van Lourdeskerk rechtstreeks uitgezonden op NPO 2 om tien uur. Iedereen is van harte welkom om naar de kerk te komen, om in de viering je kerstkribje te laten zegenen.

Lees meer
Opening kerststallententoonstelling

Opening kerststallententoonstelling

Zondagmiddag 11 december opent pastoor Paul Verbeek in de St.-Gertrudiskerk de Kerststallententoonstelling. De opening vindt plaats om 14.00 uur. De tentoonstelling blijft staan t/m 8 januari 2023.

Lees meer