Parochienieuws week 46

door | nov 15, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Wachtlijst Kerststal paus Franciscus
De verkoop van de favoriete Kerststal van paus Franciscus is boven verwachting snel gegaan. Ben je geïnteresseerd in de Kerststal en heb je nog geen aankoop kunnen doen? Neem dan contact op met het Parochiecentrum of met Tilly Meijer in de OLV van Lourdeskerk. Zij plaatsen je dan op de wachtlijst. De Kerststalletjes moeten opnieuw worden geleverd uit Italië, de levertijd is dus nog niet bekend.
Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand
Met ingang van dinsdag 14 november 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Wij kunnen de bijstand van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand goed gebruiken in deze wereld die in brand staat met die vele (oorlogs)conflicten – veraf en dichtbij -, waarmee wij worden geconfronteerd. Ook kunnen we bidden tot Maria over onze eigen onderwerpen die aandacht verdien. Het noveenboekje is te downloaden van de website en te verkrijgen op het parochiebureau.
Vesper
Vrijdag 17 november Vesper met eucharistische aanbidding om 19.00 uur in de Grot van de OLV van Lourdeskerk.
On the Move
Vrijdag 17 november komen de tieners van On the Move om 19.15 uur samen in het Praathuis.
Gastkoor
Zaterdag 18 november zal het Gummaruskoor uit Steenbergen de Eucharistieviering van 17.00 uur in de OLV van Lourdes kerk muzikaal ondersteunen. Dit krachtige gastkoor is de moeite van het beluisteren waard!
KinderWoordDienst
Zondag 19 november KinderWoordDienst tijdens de Eucharistieviering om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk voor de kinderen in de basisschool leeftijd.
Elvis-dienst in de Ontmoetingskerk
Zondag 19 november leidt dominee Fred Omvlee een kerkdienst rond Elvis Presley, waarin hij ook zelf zingt. In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen Elvis-gospels. Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134, 10.00 uur.
Ceciliafeest
Ieder jaar vieren koren het Sint-Ceciliafeest rond 22 november, de naamdag van de heilige Cecilia. Zij is de patrones van de kerkmuziek. Op donderdag 17 november is het een gezellige morgen voor het Samenzangkoor in de OLV van Lourdeskerk. Op zondag 26 november is de Ceciliaviering met het HMR in de St.-Gertrudiskerk om 9.30 uur en met het Kerkkoor van de OLV van Lourdeskerk om 11.00 uur.
Red Wednesday
Woensdag 22 november extra vesperviering om 20.00 uur in de Sacramentskapel in de St.-Gertrudiskerk (ingang Grote Markt). Ons gebed wordt dan gevraagd voor vervolgde christenen wereldwijd. Jaarlijks vraagt Kerk in Nood hier wereldwijd aandacht voor (zie foto, uit 2023) Ook bidden we voor jongeren, opdat zij in ons land zich vrij mogen voelen hun geloof te beleven en te uiten.
Helpende handen gezocht: oppoetsen kandelaren St.-Gertrudiskerk
Donderdag 30 november is jouw hulp hard nodig. Van 9.30 tot 12.00 uur gaan we samen de kandelaars oppoetsen, zodat alles glanst voor de geboorte van Jezus met Kerstmis. Het poetsen gebeurt zittend aan tafel, vele handen maken licht werk. Help je mee? Geef je op bij het Parochiecentrum: info@lievevrouweparochie.nl of 0164-233574.
Vacaturebank
Er een nieuwe flyer van de vacaturebank. Deze ligt ook in beide kerken en op het parochiebureau.

Overleden

Donderdag 16 november nemen we in de OLV van Lourdeskerk om 11 uur afscheid van Henk Simonis, weduwnaar van Coby Schuurbiers. Hij overleed woensdag 8 november op 81- jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Doop

Zondag 19 november is om 13.30 uur in de OLV van Lourdeskerk de doopviering van Harryano Doornberg.

Collectes

De opbrengst van de collecte in het weekend van 4 en 5 november voor pastoraat in parochie en bisdom was  € 460,50 en de schaal voor de oecumene € 214,16. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer