Parochienieuws week 47

door | nov 23, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing
Met ingang van dinsdag 22 november 2022 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. De jaarlijkse gedachtenis aan de verschijningen van Maria in Beauraing op 29 november valt midden in het bidden van deze noveen. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.
We bidden de novenen voor het verdwijnen van het coronavirus zoals we dat al vele maanden doen. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Maar ook al jouw persoonlijke intenties en vragen kun je voorleggen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing, de Maagd met het gouden Hart.
ReliVisie
Vrijdag 25 november uitzending van ReliVisie vanuit de OLV van Lourdeskerk. Met muziek van HMR. Om 10.10 uur op ZuidWestTV, daarna ieder uur herhaald.
Vesper
Vrijdag 25 november 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk, met eucharistische aanbidding. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Sinterklaas in de kerk
Zondag 27 november Eucharistieviering 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk met Sinterklaas met zijn pieten. Muziek van het Samenzangkoor en de Pietenband. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Help Sint en neem een cadeautje mee voor een kindje uit Oekraïne.
Advent en Adventsactie
Zondag 27 november is Eerste zondag van de Advent. De Adventsactie richt zich dit jaar op projecten die bijdragen aan een goede start in het leven van jonge kinderen. In vier projecten in Sierra Leone, Congo, Somalië en El Salvador is voor kinderen aandacht voor voeding, gezondheidszorg en een veilige woonplek. Meer info vind je op de website. Ieder weekend in de Advent is er een Adventsprentje in de kerken en op de website. De collecte voor de Adventsactie is op 17 en 18 december in alle vieringen.
Adventskaars
In de kerken kun je na de vieringen een Adventskaars kopen. De grote kost € 13,- en een kleine kost €10,-. De kaarsen zijn ook te koop op het Parochiecentrum (en daar desgewenst met pin te betalen).
Sinterklaas voor tieners
Vrijdag 2 december om 19.00 uur vieren de tieners en vormelingen Sinterklaas op het Parochiecentrum.
Zin op Zaterdag
Zaterdag 3 december Zin op Zaterdag om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk rond het thema: ‘Barmhartigheid voor jezelf’. Centraal in ons geloof staat de opdracht God lief te hebben en je naaste als jezelf. In een eerdere Zin op Zaterdag vertelde pastor Fredi Hagedoorn over barmhartig zijn voor een ander. Dat riep aan het einde de vraag op: hoe kun je barmhartig zijn voor jezelf? In ons geloof ligt vaak zoveel nadruk op de liefde voor een ander. En ook op het wegcijferen van jezelf. Kom 3 december naar Zin op Zaterdag en denk met pastor Fredi mee: wat zegt Jezus over houden van jezelf?
Maria die de knopen ontwart
Donderdag 8 december 14.30 uur Eucharistieviering die in het teken staat van: “Maria die de knopen ontwart”. Het hele pastoraal team zal in deze viering voorgaan. Muzikale ondersteuning van HMR.
Vesper
Vrijdag 9 december 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk, met aanbidding, met als voorganger pastoor Paul Verbeek.
TV-mis
Zondag 11 december wordt de Eucharistieviering van 10.00 uur rechtstreeks uitgezonden op de televisie NPO1. De vieringen op zaterdag 10 december in de OLV van Lourdeskerk en de zondagviering in de St.-Gertrudiskerk komen beide te vervallen. Neem je kerstkribje mee, om te laten zegenen tijdens de viering.
Gerarduskalender 2023
De kalender is na de weekendvieringen van 12 tot en met 27 november te koop. Ook te koop bij mevr. C. Thissen-Borghouts tel: 0164-236707.
Jouw energietoeslag schenken aan de parochie
Wij kunnen jouw hulp als parochie heel goed gebruiken bij onze hoge verwarmingskosten. Als je (een gedeelte van) je energietoeslag kunt missen, wil je die dan schenken aan de parochie? Je kunt je gift overmaken op NL35 RABO 0106 1043 30 Lievevrouweparochie (Bergen op Zoom) o.v.v. energierekening parochie of via iDEAL betalen: de QR code vind je op de website, op de poster en flyer. Mocht de QR-code even niet werken, probeer het dan later nog eens.

Doop & overledenen

Zondag 27 november is om 13.30 uur in de OLV van Lourdeskerk de doopviering van Jazzlyn de Koning
Deze week is er geen overledene vanuit de parochie.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte  in beide kerken in het weekend van 12 en 13 november was voor het mandje in beide kerken € 544,68. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer