Parochienieuws week 49

door | dec 7, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Adventskaars
In de kerken kunt u na de vieringen een Adventskaars kopen. De grote is € 13 en een kleinere is € 10, zolang de voorraad strekt.
Maria die de knopen ontwart
Donderdag 8 december 14.30 uur Eucharistieviering die in het teken staat van: “Maria die de knopen ontwart” in de St.-Gertrudiskerk. Het hele pastoraal team zal in deze viering voorgaan. Muzikale ondersteuning van HMR.
Alpha informatieavond
Donderdag 8 december 19.30 – 21.00 uur in Eventum, Dr Ir Van Veenweg 8. In Alpha leer je meer over het katholieke geloof. Na een maaltijd en een inleiding ga je erover in gesprek met anderen. Op de informatieavond kun je kijken of Alpha iets voor jou is.
ReliVisie
Vrijdag 9 december uitzending van ReliVisie vanuit de Lambertuskerk in Wouw, om 10.00 uur op ZuidWest TV.
Vesper
Vrijdag 9 december 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk met aanbidding met als voorganger pastoor Paul Verbeek.
Boeteviering
Dinsdag 13 december viering van boete en verzoening om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, als voorbereiding op het Hoogfeest van Kerstmis. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Na de viering is er gelegenheid tot persoonlijke biecht.
Seniorenvieringen
Dinsdag 13 december seniorenviering om 14.30 uur in de Ontmoetingskerk met muzikale ondersteuning van de LieveVrouweCantorij. Woensdag 14 december seniorenviering in de OLV van Lourdeskerk om 14.00 uur met muzikale ondersteuning van het Samenzangkoor. In beide vieringen is de voorganger pastoor Paul Verbeek.
Lessons & Carols
Zaterdag 17 december Lessons & Carols om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk.
Kerstavond in de St Catharinakapel
Zaterdag 24 december om 19.00 uur Kerstviering in de St Catharinakapel waarvoor aanmelden verplicht is vanwege het beperkt aantal plaatsen. In de Eucharistieviering zal em.vicaris Vincent Schoenmakers voorgaan en Koorgroep Menora ondersteunt de viering met de zang. Aanmelden bij Corrie Hamers tel. 0164 244983 of per mail corriehamers@home.nl.
Gerarduskalender 2023
De kalender is meestal na de weekendvieringen te koop. Ook te koop bij mevr. C. Thissen-Borghouts tel: 0164-236707.
Jouw energietoeslag schenken aan de parochie
Wij kunnen jouw hulp als parochie heel goed gebruiken bij onze hoge verwarmingskosten onder het motto “Warm de kerk mee op!”. Als je (een gedeelte van) je energietoeslag kunt missen, wil je die dan schenken aan de parochie? Je kunt je gift overmaken op NL35 RABO 0106 1043 30 Lievevrouweparochie (Bergen op Zoom) o.v.v. energierekening parochie of via iDEAL betalen: de QR code vind je op de website, op de poster en flyer. Mocht de QR code even niet werken, probeer het later opnieuw.

Overleden

Zaterdag 10 december nemen we om 13.00 uur in de St.-Gertrudiskerk afscheid van Tonnie Kroese, weduwe van Kees Booij. Zij overleed zaterdag 3 december op 87-jarige leeftijd.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte van het mandje in beide kerken in het weekend van 26 en 27 november was  € 568,54. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer