Parochienieuws week 49

door | dec 6, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.

Digitaal parochieblad Magnificat helaas vertraagd
Door onvoorziene technische tegenslag is de publicatie van het nieuwe digitaal parochieblad Magnificat helaas vertraagd. De redactie en de ontwerpers van het digitale blad hebben zeker nog een week nodig om het blad te kunnen publiceren. Wacht rustig af, dan ontvang je het blad vanzelf per e-mail als je je hebt opgegeven via parochieblad@lievevrouweparochie.nl of nu al de wekelijkse digitale nieuwsbrief ontvangt.
Wachtlijst Kerststal paus Franciscus
De verkoop van de favoriete Kerststal van paus Franciscus loopt fantastisch. Wil je ook een Kerststal aanschaffen? Laat je dan bij het Parochiecentrum of Tilly Meijer in de OLV van Lourdeskerk op de wachtlijst zetten. De levertijd is onbekend.
Adventsmadonna te koop
In het Parochiecentrum en de OLV van Lourdeskerk is een beeldje van de zwangere Maria te koop voor € 23,-. Deze Madonna past perfect in de advent en staat voor verwachting en uitzien naar de geboorte van Jezus.
Oproep: (jonge) acteurs gezocht voor Kerstspel
Speel op Kerstavond mee in het Kerstspel, om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk of 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Er zijn rollen met en zonder tekst. Repetitie zondagochtend 17 december. Meld je voor 8 december aan bij pastor Fredi (06-27420542) of diaken Anton (06-10578430).
Kerstfolder
Neem de folder met activiteiten in advent, Kerst en met Oud en Nieuw mee uit de kerken, parochiecentrum of download de folder van de website.
Alpha informatieavond
Donderdag 7 december om 19.30 uur in het Eventum, Dr Ir van Veenweg 8. Voor wie meer wil weten over Alpha. Alpha start op 11 januari met 10 donderdagavonden en 1 zaterdag. Op Alpha spreek je samen met anderen over levensvragen en over het katholieke geloof. Meer informatie in de folder in de kerk of op www.lievevrouweparochie.nl/alpha
Maria die de knopen ontwart
Vrijdag 8 december vieren we op het Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis Maria die de Knopen ontwart. Kerkgangers kunnen hun zorgen bij Maria neerleggen. Eucharistieviering met het pastoraal team en HMR om 14.30 uur in de St.-Gertrudiskerk.
Aansluitend aan de viering is de opening van de kerststallententoonstelling. De collectie kerststallen is samengesteld door pastoor Paul Verbeek. De kerk, de grote kerststal en de tentoonstelling zijn daarna te bezichtigen t/m 29-12 van woensdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 uur, uitgezonderd 16-12 en 24-12. Er is ook openstelling op 6-1 en 7-1-2024.
KRO NCRV TV mis
Zondag 10 december TV mis om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen, mmv Capella Feminarum. De vieringen op zaterdag 9 december om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en de viering om 9.30 uur op 10 december in de St.-Gertrudiskerk komen te vervallen.
Vredeslicht van Bethlehem
Op woensdag 13 december 2023 komt het Vredeslicht van Bethlehem aan in Bergen op Zoom. Ieder die dat wil, kan het Vredeslicht mee naar huis nemen en doorgeven aan anderen. Eucharistieviering om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Lessons & Carols
Zaterdag 16 december 19.00 uur Lessons & Carols in de St.-Gertrudiskerk, door het projectkoor van HMR, het CKB kinderkoor en After-8, onder leiding van Koert Damveld en Monique Jimkes. Een bijzonder sfeervolle avond met advents- en kerstmuziek uit de Engelse traditie (zie poster, gemaakt door Gertrude van Roode).
Kerstkribjes zegenen
In alle vieringen op 16 en 17 december kun je je kerstkribje laten zegenen. Neem dus het beeldje van Jezus uit je Kerststal mee naar de kerk.
PeuterKleuterkerk
Op zondag 17 december is er om 9.30 uur een viering voor peuters, kleuters en familie, met als thema “Kerst” in de grot van de OLV van Lourdeskerk. Neem je beeldje van Jezus of geknutselde Kerststal mee naar de kerk, zodat het gezegend kan worden door diaken Jan Foesenek.
Seniorenmiddag “Herders, Hij is geboren!”
Alle senioren zijn welkom voor een gezamenlijke kerstviering op dinsdag 19 december om 14.30 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Meld u zich vanwege de voorbereidingen aan voor 10 december in het Parochiecentrum of in de OLV van Lourdeskerk.
Boeteviering
De viering van Boete en Verzoening vindt plaats op dinsdagavond 19 december om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk ter voorbereiding op het Hoogfeest van de geboorte van de Heer. Na de viering is er gelegenheid tot persoonlijke biecht.
Vacaturebank
Er is een nieuwe flyer van de vacaturebank. Deze ligt in beide kerken en op het parochiebureau.
Parochiewijn te koop
Er is nieuwe Parochiewijn te koop in de OLV van Lourdeskerk na de zondagsvieringen en op het Parochiecentrum. Er is keuze uit Chardonnay, Merlot en Sauvignon Blanc. Een fles kost € 8,00. De opbrengst komt ten goede aan de parochie.

Overleden

Zaterdag 9 december om 14.00 uur nemen we afscheid van Elisabeth Cornelia (Liza) Schouteren-van der Burgt, weduwe van Petrus Johannes Schouteren in parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes, Prins Bernhardlaan 66 te Bergen op Zoom. Zij overleed zaterdag 2 december op 95-jarige leeftijd en woonde in  Bergen op Zoom.

Meer interessante berichten:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer