Parochienieuws week 6

door | feb 7, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Parochiecentrum gesloten op 13 februari
Dinsdag 13 februari is het Parochiecentrum gesloten vanwege Vastenavend. Voor een uitvaart of ziekenzalving is de uitvaarttelefoon gewoon bereikbaar, op 06-30098876.
Figuranten gezocht voor Paasfilm

Voor de nieuwe Paasfilm over de Verloren Zoon zoeken we figuranten van alle leeftijden. Je hebt geen tekst, maar bent op de achtergrond in beeld. De opnames zijn op zaterdag 24 februari. De film gaat op woensdag 13 maart op groot scherm in première en zal online en op ZuidWest TV te zien zijn. Meld je aan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl of 06-27420542 (ook WhatsApp)
Noveen tot het wonderdadig Kindje Jezus van Praag in de Vastenavendversie
Met ingang van zaterdag 3 februari bidden we in onze parochie de Noveen tot het wonderdadig Kindje Jezus van Praag in de Vastenavendversie. Het beeldje van het wonderdadig Kindje Jezus van Praag staat in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Met de Vastenavend is het beeldje gekleed in de karakteristieke Bergse vastenavendkleding met onder meer een gordijntje. De Noveen is te downloaden op onze website of op te halen als gedrukt boekje bij het Parochiecentrum.
Vastenavendviering
Zondag 11 februari Vastenavendviering om 12.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en ds Ellen van Sluijs. De viering in de OLV van Lourdeskerk begint die dag om 9.30 uur.
Aswoensdag
Woensdag 14 februari Eucharistievieringen om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk en om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. In beide vieringen wordt de as gezegend en askruisjes worden opgelegd.
Tentoonstelling Compassie
Op woensdagmiddag 14 februari om 14.30 uur wordt in de stadskerk van Sint-Gertrudis de tentoonstelling Compassie feestelijk geopend.
Lezing zalige Carlo Acutis
Vrijdagmiddag 16 februari lezing over Carlo Acutis, de jonge Italiaanse zalige die websites maakte over de eucharistie en een voorbeeld was voor zijn leeftijdsgenoten. Door pastor Fredi Hagedoorn in Oudenbosch om 14.30 uur, Cuijperszaal van de Basiliek, ingang via Sint Annaplein. Vooraf aanmelden bij Toos de Veth-Aarts, w.deveth@kpnmail.nl
Flyer Veertigdagentijd
In het weekend van 10 en 11 februari vind je in de kerken de flyer met activiteiten in de Veertigdagentijd. Iedere woensdag is er in de 40dagentijd een Vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Na de maaltijd is er om 19.30 uur iedere week een activiteit. Download hier de flyer
Vastenmaaltijd
Iedere woensdag is er in de 40dagentijd een Vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Welkom vanaf 17.45 uur. De eerste maaltijd is op 21 februari. Er is aan tafel plaats voor 25 personen. Aanmelden is daarvoor verplicht en kan telefonisch 0164 233574 of per mail corriehamers@home.nl.
Eerste woensdag in de Veertigdagentijd: Leven in een veranderende wereld
Woensdag 21 februari staan we stil bij het motto van de Vastenactie ‘Leven in een veranderende wereld’ in het Parochiecentrum o.l.v. diaken Anton Janssen. Een veranderende wereld om ons heen, maar ook in de wereld. Hoe kijken we daarna en hoe gaan we er mee om? En er zullen vast meer vragen opkomen. Van harte welkom. Start om 19.30 uur en we sluiten af om 21.30 uur.
Tweede woensdag: projecten Vastenactie
Woensdag 28 februari van 19.30 – 21.30 uur staan we in het Parochiecentrum stil bij de projecten van de Vastenactie, dit jaar gericht op Zimbabwe. Suzanne Louwers, medewerker van de Vastenactie komt hiervoor naar Bergen op Zoom en zal ook bij de Vastenmaaltijd aanschuiven. Met een film kunnen we zien hoe de mensen in Zimbabwe leven en waar ze ondersteuning kunnen gebruiken. Je bent van harte welkom.
PeuterKleuterkerk
Zondag 25 februari is om 9.30 uur de PeuterKleuterkerk in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger is pastor Fredi Hagedoorn.
Vesper
Vrijdag 16 februari Vesper met eucharistische aanbidding om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Actie Kerkbalans 2024
Doe je dit jaar (weer) mee? Jouw bijdrage is onmisbaar om het samen parochie-zijn ook in 2024 vorm en inhoud te geven. Doe daarom mee en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in. Heb je jouw toezeggingsformulier al ingevuld en ingezonden?

Meer interessante berichten:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer