Parochienieuws week 7

door | feb 14, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Figuranten gezocht voor Paasfilm
Voor de nieuwe Paasfilm over de Verloren Zoon zoeken we figuranten, van alle leeftijden. Je hebt geen tekst, maar bent op de achtergrond in beeld. De opnames zijn op zaterdag 24 februari. De film gaat op woensdag 13 maart op groot scherm in première en zal online en op ZuidWest TV te zien zijn. Meld je aan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl of 06-27420542 (ook WhatsApp)
Lezing zalige Carlo Acutis
Vrijdagmiddag 16 februari lezing over Carlo Acutis, de jonge Italiaanse zalige die websites maakte over de eucharistie en een voorbeeld was voor zijn leeftijdsgenoten. Door pastor Fredi Hagedoorn in Oudenbosch om 14.30 uur, Cuijperszaal van de Basiliek, ingang via Sint Annaplein (Pelgrim 2). Vooraf aanmelden bij Toos de Veth – Aarts, w.deveth@kpnmail.nl
Flyer Veertigdagentijd
Iedere woensdag na de vastenmaaltijd is er een activiteit die start om 19.30 uur. Kijk op de flyer die in de kerken ligt of download de flyer hier. Je treft er info over de Vastenactie op aan. Dit jaar aandacht voor Zimbabwe, een land in het zuiden van Afrika.
Vastenmaaltijd
Iedere woensdag is er in de 40dagentijd een Vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Welkom vanaf 17.45 uur. De eerste maaltijd is op 21 februari. Er is aan tafel plaats voor 25 personen. Aanmelden is daarvoor verplicht en kan telefonisch 0164 233574 of per mail corriehamers@home.nl. Na de maaltijd is er om 19.30 uur iedere week een activiteit.
Eerste woensdag in de Veertigdagentijd
Woensdag 21 februari staan we na de vastenmaaltijd stil bij het motto van de Vastenactie ‘Leven in een veranderende wereld’ in het Parochiecentrum o.l.v. diaken Anton Janssen. Een veranderende wereld om ons heen, maar ook in de wereld. Hoe kijken we daarna en hoe gaan we er mee om? Start om 19.30 uur en we sluiten af om 21.30 uur.
Tweede woensdag in de Veertigdagentijd
Woensdag 28 februari van 19.30 – 21.30 uur staan we in het Parochiecentrum stil bij de projecten van de Vastenactie, dit jaar gericht op Zimbabwe. Suzanne Louwers, medewerker van de Vastenactie komt hiervoor naar Bergen op Zoom en zal ook bij de Vastenmaaltijd aanschuiven. Met een film kunnen we zien hoe de mensen in Zimbabwe leven en waar ze ondersteuning kunnen gebruiken. Je bent van harte welkom.
Vesper
Vrijdag 16 februari Vesper met Eucharistische aanbidding om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Peuter-/Kleuterkerk
Zondag 25 februari is om 9.30 uur de Peuter-/Kleuterkerk in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger is pastor Fredi Hagedoorn.
Tweedehands witte lakens gevraagd
Voor een project in de parochie zijn we op zoek naar tweedehands witte lakens. Heb jij lakens in de kast liggen die je niet meer gebruikt? Breng ze uiterlijk maandag 19 februari naar het Parochiecentrum, (op werkdagen van 9.00 – 15.30 uur open, behalve op 13-2) of naar de OLV van Lourdeskerk (op werkdagen van 10.00-11.30 uur). Veel dank! De lakens die naderhand over zijn, brengen we naar ‘t Doorgeefpunt

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte voor parochie en bisdom in het weekend van 3 en 4 februari bracht € 370,- op. De collecte voor Caritas was in totaal € 375,-. Hartelijk dank voor ieders bijdrage.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer