Parochienieuws week 9

door | feb 28, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Tentoonstelling Compassie
In de St.-Gertrudiskerk kunt u tot en met Pasen de tentoonstelling Compassie bezoeken. Voor en na de viering op zondag en op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur. In de tentoonstelling zijn passiekruizen en voorwerpen die horen bij het lijden van Jezus te zien.
Noveen tot de Heilige Pater Damiaan
Vanaf woensdag 21 februari 2024 bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum.
Flyer Veertigdagentijd
Iedere woensdag na de vastenmaaltijd is er een activiteit die start om 19.30 uur. Kijk op de flyer die in de kerken ligt of op de website van de parochie. Je treft er info over de Vastenactie op aan. Dit jaar aandacht voor Zimbabwe, een land in het zuiden van Afrika.
Vastenmaaltijd
Iedere woensdag is er in de 40dagentijd een Vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Welkom vanaf 17.45 uur. Er is aan tafel plaats voor 25 personen. Aanmelden is daarvoor verplicht en kan telefonisch 0164-233574 of per mail corriehamers@home.nl. Na de maaltijd is er om 19.30 uur iedere week een activiteit.
Uitzending ReliVisie
Vrijdag 1 maart, uitzending om 10.00 uur op ZuidWest TV vanuit de Protestantse Gemeente te Fijnaart. Daarna ieder uur herhaald.
Collecte Vastenactie 2 en 3 maart
In de viering van het weekend van 2 en 3 maart wordt in onze parochie de landelijke collecte gehouden voor de Bisschoppelijke Vastenactie. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van Zuid Zimbabwe om hen met praktische hulp te ondersteunen om hen uit hun nu nagenoeg uitzichtloos leven te versterken in hun persoonlijk levensonderhoud.
Zin op Zaterdag
Zaterdag 2 maart 19.00 uur is er geen Zin op Zaterdag. Op zaterdag 6 april is de volgende Zin op Zaterdag o.l.v. diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Deze bijeenkomst heeft als onderwerp kleien rondom het thema “Waar sta ik?”.
24 uur voor de Heer
Vanaf 12.00 uur vrijdag 8 maart tot 12.00 uur zaterdag 9 maart zal in deze 24 uur op verschillende plaatsen in het bisdom Breda Eucharistische aanbidding plaatsvinden. In de St.-Gertrudiskerk op vrijdag 8 maart van 20.00 – 24.00 uur. Met een Eucharistieviering om 20.00 uur met voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Daarna zal er onder ander stilte en aanbidding zijn met diaken Anton Janssen.
Tweedehands witte lakens gekregen
Er zijn heel veel witte lakens ingeleverd, waarvoor onze hartelijke dank! De lakens die niet nodig waren voor het project geven we aan ’t Doorgeefpunt.
Huispaaskaars
Bestel een huispaaskaars à € 25,- bij mevr. Tilly Meijer, tel: 06-55330434. Deze worden in de Paaswake gezegend en kunnen nadien mee naar huis genomen worden.
Première Paasfilm “Welkom thuis”
Woensdag 13 maart 19.30 -21.30 uur in het Eventum, Dr. Ir. van Veenweg 8 in Bergen op Zoom. Meld je aan bij info@lievevrouweparochie.nl of bij het Parochiecentrum: 0164-233574. Na de filmvertoning is er een nagesprek en een drankje. Daarna zal de film op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm ook te zien zijn en op Eerste Paasdag 31 maart om 10.00 uur op ZuidWest TV. Daar wordt de film die dag ieder uur herhaald.
Stille Omgang in Amsterdam
De Stille Omgang is een jaarlijkse processie die sinds 1345 in stilte en gebed wordt gelopen door het hart van Amsterdam. Het bisdom Breda organiseert van zaterdag 16 op zondag 17 maart 2024 een busreis naar de Stille Omgang. Tieners en jongeren zijn van harte welkom om ook mee te lopen en mee te reizen. Aanmelden voor de busreis kan tot 12 maart bij het Parochiecentrum (info@lievevrouweparochie.nl of 0164-233 574). Vanuit Bergen op Zoom vertrekt de bus om 18.00 uur.

Doop

Geen doop vanuit de parochie.

Overleden

Geen overledene vanuit de parochie.

Collectes

De opbrengst van de collectes van de vieringen in het weekend van 17 en 18 februari in beide kerken was € 477,75.
Daarvoor hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer