Peuter/kleuterviering Geef mij je hand

door | mei 24, 2023 | Kinderen, Nieuws

Zondag 28 mei is er weer een nieuwe viering voor de allerjongsten. Peuters, kleuters en hun gezinnen zijn uitgenodigd voor een viering met als thema “Pinksteren”.

“Geef mij je hand” heeft altijd dezelfde opbouw. Dat geeft voor kinderen herkenning. Na het kruisteken plakken ze een handje met hun naam op een bord en steken ze een kaarsje aan. Er is een gebedje, een liedje en een verhaal. Na de uitleg bij het verhaal dansen de kinderen samen met hun ouders. Alle liedjes zijn gemaakt op melodieën van bekende kinderliedjes. Bij de zegen leggen de ouders hun hand op de schouder van hun kind. De viering duurt ongeveer 30 minuten.

Vierenderwijs raken de kinderen vertrouwd met de kerk. Ouders kunnen elkaar na afloop bij een kopje koffie of thee nog ontmoeten en ervaringen uitwisselen.
Zondag 28 mei, 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk, voor kinderen van 0 t/m 7 jaar en hun families.

Meer interessante berichten:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer