Peuter-/kleuterviering “Geef mij je hand”

door | dec 15, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Op zondag 13 december hebben we de peuter-/kleuterviering (coronaproof) gehouden in de OLV van Lourdeskerk. Er was een mooie opkomst van peuters en kleuters.
Advent

Het thema van de viering – Advent – werd door de kinderen geanimeerd gevolgd. We begonnen met het aansteken van de derde kaars in verband met de Advent. In de OLV van Lourdeskerk staan daar 4 prachtige engelen voor op het priesterkoor. Het verhaal van de engel die Maria bezoekt om te vertellen dat zij de moeder van Jezus wordt, is vertelt door Katka. Vervolgens vertelde diaken Jan Foesenek over de reis die Jozef en Maria van Nazareth naar Bethlehem maken. Wel 120 km en minstens vier dagen lopen!

Thuis verder knutselen

De viering werd afgesloten met het bidden van het Onze Vader en het slotlied en de zegen. Alle peuters en kleuters mochten een zelf te maken engel meenemen en een kleurplaat van de Adventskrans.

Zondag 24 januari 2021 is de volgende viering met als titel “Een nieuw begin”.

Meer interessante berichten:

Peuterkleuterviering via livestream

De peuterkleuterviering (“Geef mij je hand”) van zondag 24 januari heeft een korte viering via livestream op deze zondag. De viering begint op het gebruikelijk tijdstip van 9.30 uur en wordt gestreamd vanuit de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

Kort parochienieuws week 3

In dit bericht lees je de opbrengsten van afgelopen week en de belangrijkste activiteiten uit de agenda. Ook noemen we de naam van de overledene.

Bijzondere Gildemis 2021

Op zondag 17 februari is ’s middags om drie uur de jaarlijkse viering ter gedachtenis aan Sint Sebastiaan gevierd, samen met de leden van het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Bergen op Zoom – Borgvliet. De viering is op de zondag zo dicht mogelijk bij de naamdag van deze heilige van 20 januari.