Pinksteractie 2023: Geloven in de ander, samen één missie

door | mei 15, 2023 | Inspiratie, Nieuws

Steun de Week Nederlandse Missionaris. Met het thema “Geloven in de ander, samen één missie” lanceert de Week Nederlandse Missionaris (WNM) hun Pinksteractie die van 20-28 mei 2023 loopt.
Kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken

Geïnspireerd door hun geloof zetten missionarissen en missionair werkers zich overal ter wereld in voor anderen. Zij vragen weinig voor zichzelf, maar kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. Die steun bieden wij met de Pinksteractie.
Missionaris Sander Kesseler in Uganda en missionair werker Jacinta van Luijk in Kenia staan dit jaar centraal in de campagne.

Pater Kesseler

Pater Kesseler werkt met vluchtelingen uit Zuid- Soedan. In het vluchtelingenkamp Palabek, in het noorden van Uganda, verblijven veel mensen die getraumatiseerd zijn door de oorlog in hun thuisland. Met spirituele begeleiding vanuit de kerk probeert pater Kesseler hen te helpen deze trauma’s te verwerken.

Jacinta van Luijk

Jacinta van Luijk is missionair werker in Kenia. Zij zet zich in voor alcohol- en drugsverslaafden. Tijdens trainingen en workshops gaat veel aandacht uit naar de onderliggende redenen van hun verslaving. Verder zet zij zich ook in voor kwetsbare jongeren. Zij krijgen voorlichting over onderwerpen als hiv/ aids, mensenhandel en verslaving. Jacinta is werkzaam in Kitale, bij de organisatie KAP (Kitale community Advancement Programme)
Meer over hun werk kunt u vinden op www.weeknederlandsemissionaris.nl

Geef gul

Sander en Jacinta vertegenwoordigen de vele missionarissen en missionair werkers die elke dag opnieuw strijden tegen armoede , onrecht en uitsluiting. Wij vragen u solidair met hen te zijn door hen financieel te steunen tijdens de collecte in beide kerken in het weekend 27-28 mei 2023. U kunt ook een gift storten op de rekening van WNM (NL 30 RABO 0171211111) in Den Haag. Dankzij uw gift kan WNM het belangrijke werk van de Nederlandse missionarissen , missionair werkers en jongeren blijven steunen en hun dat steuntje in de rug blijven bieden.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer