Pinksteren voor kinderen: film, vertelling en KinderWoordDienst

door | jun 1, 2022 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

In coronatijd maakten we een Pinksterfilm voor kinderen. En een Pinkstervertelling voor jonge kinderen. In de aanloop naar Pinksteren kun je de film en het boek hier nog eens bekijken.
Pinksterfilm

In de Pinksterfilm gaat schrijver Lucas op onderzoek uit. Hij heeft zijn verhaal over wat er met Jezus gebeurde in zijn leven en met Pasen bijna af. Hij twijfelt of hij nog verder zal schrijven. Als hij Thomas, Petrus en Maria ontmoet, ontdekt hij dat het verhaal met de dood en opstanding van Jezus niet ophoudt. Dan moeten de leerlingen namelijk op eigen benen gaan staan. Zou Lucas genoeg verhalen horen voor zijn boek? Kijk de film op de website of op youtube: youtu.be/Y5SAiNUw3Pg

Pinkstervertelling

Diaken Jan Foesenek maakte in coronatijd een Pinkstervertelling voor peuters en kleuters. Jonge kinderen die met hun ouders altijd uitgenodigd worden voor “Geef mij je hand”, kunnen zo samen het verhaal lezen. Het boekje heeft prachtige kijkplaten en is hier te downloaden: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2022/05/Pinkstervertelling-kinderen-2020.pdf

KinderWoordDienst

Op Eerste Pinksterdag is er KinderWoordDienst voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd. De KWD is tijdens de viering van 11.15 uur in de OLV van Lourdeskerk. Deze viering begint een kwartiertje later dan normaal vanwege het bijzondere feest. Van harte welkom!

Meer interessante berichten:

‘Lichttocht voor de Vrede’ in Ovezande

‘Lichttocht voor de Vrede’ in Ovezande

Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat het beeld van Maria ten Hemelopneming in onze veldkapel aan de Oud Ovezandseweg is geplaatst, en dat deze kapel is ingezegend als Monument van de Vrede door pastoor Paul Verbeek. Dit lustrum willen we graag samen met velen op bijzondere wijze vieren.

Lees meer