Première Paasfilm op 22 maart

door | mrt 15, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Op woensdag 22 maart komt de nieuwe Paasfilm "Kom overeind" online. De film gaat over hoopvolle verhalen. Aankomend journaliste Chris solliciteert voor een nieuwe baan bij de krant. Ze gaat op jacht naar goed nieuws. Zal het haar lukken haar faalangst te overwinnen?

De Paasfilm Kom overeind gaat op 22 maart om 12.00 uur in première op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm Acteurs en actrices uit Bergen op Zoom spelen er in mee. Figuranten zijn afkomstig uit de Lievevrouweparochie en de Norbertusparochie van Roosendaal. De film zal op Eerste Paasdag te zien zijn op ZuidWest TV.

Overeind komen

Aankomend journaliste Chris solliciteert voor een nieuwe baan bij de krant. Daarbij moet ze wel haar faalangst overwinnen. Want als ze hoopvolle verhalen tegenkomt, vindt ze het heel lastig die goed op papier te krijgen.

Het script voor de Paasfilm werd geschreven door pastor Fredi Hagedoorn. Inspiratie vond ze in een paar goed nieuws berichten op de radio. Ook een boek van de Belgische bisschop Bonny “Overeind komen met Petrus” ligt aan de basis van het verhaal. In dat boek betoogt de bisschop dat ook nu nog mensen overeind komen, zoals Jezus opstond uit de dood. Ze komen overeind uit moeilijke situaties, gesteund door Jezus. Ze vinden nieuw licht in hun leven en gaan meer rechtop staan, nadat ze door een dal gingen. Zulke verhalen zijn dan ook de basis van de film.

Getuigen van hoop

“Kom overeind” is de derde Paasfilm van de Lievevrouweparochie. Met de film wil het pastoraal team getuigen van hoop. Basisscholen in Bergen op Zoom en omgeving krijgen de film toegestuurd, zodat leerlingen er in de klas naar kunnen kijken. Ook via het bisdom van Breda wordt de film verspreid.

Meer interessante berichten: