R.-K. Basisscholen bezoeken onze kerken

door | mrt 29, 2023 | Alle leeftijden, Nieuws | 0 Reacties

Basisschool Sancta Maria bezocht vlak voor Kerstmis de Gertrudiskerk. Dat leverde een bomvolle kerk op. Van diverse kanten is daar zeer positief op gereageerd. Nu, vlak voor Pasen, bezoeken een aantal andere basisscholen van de LPS onze kerken.

Op Witte Donderdag komen de Driemaster, Lodijke en het Palet naar de OLV van Lourdeskerk. De Borghoek bezoekt die ochtend de St.-Gertrudiskerk. Pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen zijn in de kerken aanwezig en gaan mee voor in de vieringen. En diaken Anton Janssen gaat die middag op bezoek bij de Octopus.

We zijn heel blij dat na de coronatijd de scholen weer op bezoek kunnen komen!

Trefwoord

#TrefwoordVoor de vieringen maken ze dankbaar gebruik van #Trefwoord. Trefwoord is al ruim 25 jaar dé methode voor levensbeschouwing op de basisschool. Centraal in Trefwoord staat de leefwereld van kinderen. Kinderen worden uitgedaagd om aan de hand van eigentijdse verhalen en Bijbelverhalen na te denken over levensbeschouwelijke thema’s.

Voor Pasen is het thema: Van donker naar licht. Het gaat over hoe het soms donker kan zijn in je leven. En hoe het dan weer lichter kan worden. Dat je licht kunt doorgeven om anderen te helpen. En natuurlijk ook wat Jezus daarin voor ons betekent.

Meer interessante berichten:

Kanselbericht vacature Lievevrouweparochie

Kanselbericht vacature Lievevrouweparochie

Eind april lieten we weten dat diaken Anton Janssen met ingang van 1 juli een nieuwe benoeming krijgt. De ontstane vacature zal worden opgevuld vanaf 1 september aanstaande door pastoraal werkster Alida van Veldhoven. In de vieringen van Pinksteren is dit nieuws gebracht in een kanselbericht.

Lees meer
Blijf dit doen!

Blijf dit doen!

Komend weekend, zondag 26 mei, doen 15 kinderen hun Eerste Heilige Communie in de OLV van Lourdeskerk.

Lees meer