Roepingenzondag

door | apr 13, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Zondag 25 april is het wereldwijd Roepingenzondag. Ook in onze parochie bidden we dan voor nieuwe roepingen. De heilige Jozef is dit jaar ons voorbeeld.

Wereldwijd wordt op 25 april gebeden voor nieuwe roepingen. Het gaat om roepingen tot het diaconaat, het priesterschap en het religieuze leven. Deze specifieke roepingen staan deze zondag centraal.

Wees niet bevreesd

Sint Jozef is op zijn beurt geroepen om dienstbaar te zijn aan Jezus, als voedstervader. Hij ontving van God zijn roeping in verschillende dromen. De eerste woorden die God daarbij tot Jozef sprak waren: “Jozef, zoon van David, wees niet bevreesd” (Mat. 1, 20). Paus Franciscus schrijft in zijn boodschap voor Roepingenzondag dat God deze woorden tot ons allemaal richt: “Het zijn de woorden die als een refrein degenen begeleiden die met hun leven net als de heilige Jozef ‘ja’ zeggen tegen God: in de trouw van iedere dag.”

Voorbede

Tijdens de vieringen in het weekend van 24 en 25 april zal een speciale voorbede om nieuwe roepingen worden gebeden.

Bijeenkomst in Hulst

Bij gelegenheid van Roepingenzondag 25 april houdt het Bisdom Breda een bijeenkomst in de Willibrordusbasiliek van Hulst. Vanaf 15:30 uur is er een kort inhoudelijk programma met aandacht voor de heilige Jozef. Het programma wordt om 16:30 uur afgesloten met het bidden van de vespers. Degenen die naar de diocesane bijeenkomst op Roepingenzondag willen gaan, kunnen zich aanmelden via pkhulst@hmsdz.nl

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer