Roepingenzondag

door | apr 13, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Zondag 25 april is het wereldwijd Roepingenzondag. Ook in onze parochie bidden we dan voor nieuwe roepingen. De heilige Jozef is dit jaar ons voorbeeld.

Wereldwijd wordt op 25 april gebeden voor nieuwe roepingen. Het gaat om roepingen tot het diaconaat, het priesterschap en het religieuze leven. Deze specifieke roepingen staan deze zondag centraal.

Wees niet bevreesd

Sint Jozef is op zijn beurt geroepen om dienstbaar te zijn aan Jezus, als voedstervader. Hij ontving van God zijn roeping in verschillende dromen. De eerste woorden die God daarbij tot Jozef sprak waren: “Jozef, zoon van David, wees niet bevreesd” (Mat. 1, 20). Paus Franciscus schrijft in zijn boodschap voor Roepingenzondag dat God deze woorden tot ons allemaal richt: “Het zijn de woorden die als een refrein degenen begeleiden die met hun leven net als de heilige Jozef ‘ja’ zeggen tegen God: in de trouw van iedere dag.”

Voorbede

Tijdens de vieringen in het weekend van 24 en 25 april zal een speciale voorbede om nieuwe roepingen worden gebeden.

Bijeenkomst in Hulst

Bij gelegenheid van Roepingenzondag 25 april houdt het Bisdom Breda een bijeenkomst in de Willibrordusbasiliek van Hulst. Vanaf 15:30 uur is er een kort inhoudelijk programma met aandacht voor de heilige Jozef. Het programma wordt om 16:30 uur afgesloten met het bidden van de vespers. Degenen die naar de diocesane bijeenkomst op Roepingenzondag willen gaan, kunnen zich aanmelden via pkhulst@hmsdz.nl

Meer inspiratie:

Pinksternoveen

Pinksternoveen

Vanaf zondag 16 mei bidden we in onze parochie de Pinksternoveen. Deze Pinsternoveen is samengesteld door pastoor/vicaris Paul Verbeek in 2020.

Lees meer
Een keten van woord en licht

Een keten van woord en licht

Aan de vooravond van Pinksteren, vrijdag 21 mei, is er een oecumenische gebedsviering om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk met als thema: ‘Een keten van woord en licht’. De voorgangers zijn dominee Ellen van Sluijs en diaken Anton Janssen.

Lees meer