Serie Geloofsbelijdenis gestart in ReliVisie

door | dec 6, 2023 | Inspiratie, Nieuws

In ReliVisie is afgelopen vrijdag een nieuwe rubriek gestart, over de Geloofsbelijdenis. Telkens bespreken we één van de twaalf artikelen van het geloof. Zo komen we meer te weten over de kern van ons geloof en wat dat vandaag voor ons betekent.

In deze serie interviewt diaken Anton Janssen vier personen, steeds over één artikel uit de Geloofsbelijdenis. Dit zijn pastoor Paul Verbeek, dominee Ellen van Sluijs, dominee Wim Lolkema en pastor Fredi Hagedoorn. De serie loopt van advent 2023 t/m april 2024. In iedere ReliVisie verschijnt een nieuwe aflevering. In het eerste filmpje vertelt pastoor Paul Verbeek over “Ik geloof in God, de almachtige Vader, schepper van hemel en aarde”. Het Samenzangkoor heeft de Geloofsbelijdenis voor de filmpjes zin voor zin ingezongen.
Kijk het filmpje hier op de website of kijk de hele aflevering van ReliVisie terug op www.zuidwestupdate.nl/tv/relivisie/?v=5b4a83b9-9742-47ee-9bb3-0bfe2f2cf9da

Meer inspiratie:

Vastenprentje nummer 1

Vastenprentje nummer 1

Tijdens de Veertigdagentijd vraagt de Vastenactie aandacht voor inwoners van Zimbabwe. Werkgroep NoordZuid maakt voor ieder weekend een prentje, met informatie over het project.

Lees meer
Noveen tot de Heilige Pater Damiaan

Noveen tot de Heilige Pater Damiaan

Vanaf woensdag 21 februari 2024 bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum.

Lees meer
Geloofsbelijdenis 6: Opgevaren ten hemel

Geloofsbelijdenis 6: Opgevaren ten hemel

In de zesde aflevering over de Geloofsbelijdenis staan diaken Anton Janssen en dominee Ellen van Sluijs stil bij “Die opgevaren is ten hemel, zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader”. De serie wordt uitgezonden in ReliVisie op ZuidWest TV. Het filmpje is ook hier te bekijken.

Lees meer