Sint Caeciliafeest 2020

door | nov 24, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Sint Caecilia 2020, het feest van koren en koorleden, was dit jaar anders als anders. Dit jaar geen gezellig en uitbundig samenzijn van de koorleden van Kerkkoor OLV van Lourdes, wel een mooie eucharistieviering met zang van het koor.
Eucharistieviering

Maar wat dan wel? Hoe kunnen wij in deze rare tijd toch onze verbondenheid met elkaar vieren?
Op verzoek van ons bestuur was onze pastoor Paul bereid om samen met Jan Foesenek een viering in de parochiekerk te houden voor en met de leden van ons Kerkkoor Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Deze viering vond plaats op vrijdag 20 november jl., de vrijdag het dichtstbij de naamdag (22 november) van onze patroonheilige Sint Caecilia. En wat een bijzondere viering was het. Mooie lezingen en een prachtige toepasselijke homilie van onze pastoor.

Zang

Uiteraard hebben wij als Kerkkoor zelf onder (bege)leiding van dirigente en organist met 3 x 4 personen de liturgische gezangen voor onze rekening genomen, terwijl de pastores werden ondersteund door een acoliet en lector, beiden lid van ons koor. Geheel door en voor het Kerkkoor.

Onderscheiding en verrassingspakket

Aan het eind van de viering werd koorlid Rita Verbiest-Boschman als gouden jubilaris in het zonnetje gezet. Uit handen van onze pastoor ontving zij onze gouden koorspeld, die (geheel corona-proof) door haar echtgenoot werd opgespeld en daarnaast een mooie bos bloemen. Ook kreeg zij van de pastoor namens het pastoraal team en het parochiebestuur het inmiddels bekende Caeciliabeeld overhandigd, dat thuis ongetwijfeld een mooie plek heeft gekregen. Nadat de laatste noten geklonken hebben, kregen alle aanwezigen een verrassingspakket om thuis toch een klein feestje te kunnen bouwen. Daar hoorde ook een mooie Caeciliaprent bij met een gebed van onze pastoor.

Door: Astrid Halfhide

Meer interessante berichten:

Terugblik op mis met vier koren

Terugblik op mis met vier koren

Zaterdag 13 april zongen vier koren samen in de mis om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Leden van het SamenZangKoor, het Kerkkoor OLV van Lourdes, de Sintekrijnscantorij (Halsteren) en het Antoniuskoor (Lepelstraat) zongen samen een liturgie van verbinding. Een fotoverslag.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer