Steun de Week Nederlandse Missionaris

door | mei 15, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Het thema van de Pinksteractie 2024 is “Geloven in de ander. Ieder mens telt mee!” Zij laten zich inspireren door hun geloof. Door te erkennen dat ieder mens meetelt brengen ze hoop waar wanhoop heerst en liefde waar haat regeert.

Door te geloven in de ander creëren we een sfeer van vertrouwen en respect. En het idee dat ieder mens meetelt herinnert ons eraan dat we er moeten zijn voor de meest kwetsbaren. Onze missionarissen en missionair werkers zetten zich hier dagelijks met hart en ziel voor in, wereldwijd. Week Nederlandse Missionaris biedt de nodige financiële ondersteuning om dit werk mogelijk te maken.

Maria en Fera

Dit jaar staan er twee bevlogen missionair werkers centraal in de campagne van de Pinksteractie. Maria Poulisse doet reeds meer dan 30 jaar prachtig werk voor kinderen met een beperking in Colombia en verzorgt daar een voedselprogramma. En Fera Agricola helpt de sociaal zwakkeren in Malawi en ze traint mensen in vaardigheden zoals landbouw en ondernemerschap.

Geef gul

Met jouw pinkstergift kunnen bevlogen missionarissen en missionair werkers als Maria en Fera hun missiewerk blijven doen. Geef daarom gul tijdens de tweede collecte in de kerk, die gehouden wordt in het Pinksterweekend van 18-19 mei 2024. Je kunt ook een gift storten op de rekening van WNM (NL 30 RABO 0171 2111 11) in Den Haag. Met jouw bijdrage kan WNM weer een onmisbare ruggensteun bieden aan vele missionarissen en missionair werkers. Namens hen: Hartelijk dank voor je steun!

Verdere info: www.weeknederlandsemissionaris.nl
Werkgroep NoordZuid

Meer inspiratie:

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer
Vacaturebank lente 2024

Vacaturebank lente 2024

De lente is officieel begonnen. Het wordt buiten steeds warmer en het blijft langer licht. De vogeltjes zijn aan het broeden en jonge dieren zetten hun eerste stapjes in de natuur. Ook wij kunnen nieuwe stapjes zetten in de parochie. Dat kan door mee te denken, mee te helpen of mee te werken aan wat er geregeld moet worden bij alles wat in onze parochie gebeurt: en dat is heel veel!

Lees meer