Tafereel uit de Ommegang: “Zorg”

door | jun 7, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen weekend was een vijfde tafereel in de reeks uitbeeldingen uit de Maria Ommegang in de St. Gertrudiskerk te zien, met als thema "Zorg".

Moeder Theresa, Sint Martinus, een zorgmedewerker en een geestelijk verzorger staan hiervoor dit keer in de schijnwerpers. Voor elkaar zorgen is iets van alle tijden. Zorgen voor de behoeftigen, de zieken en voor iedereen die dat nodig heeft. Moeder Theresa is hierin een lichtend voorbeeld. Zij wijdde haar hele leven aan het zorgen voor de armsten der armen in India. Maar ook Sint Martinus, of Sint Maarten, zette zich belangeloos in voor anderen. Hij deelde al zijn bezittingen uit aan mensen die dit nodig hadden. Toen hij op een winterse dag een verkleumde bedelaar ontmoette, had hij zelf niet meer dan zijn warme mantel. Onbaatzuchtig pakt hij zijn zwaard en sneed zijn mantel in tweeën. De helft van zijn mantel schonk hij aan de bedelaar en hij vervolgde zelf zijn weg met de andere helft van de mantel om zijn schouders.

Het verschil maken

Moeder Theresa, Sint Martinus, een zorgmedewerker en een geestelijk verzorger staan hiervoor dit keer in de schijnwerpers.
Voor elkaar zorgen is iets van alle tijden. Zorgen voor de behoeftigen, de zieken en voor iedereen die dat nodig heeft.
Moeder Theresa is hierin een lichtend voorbeeld. Zij wijdde haar hele leven aan het zorgen voor de armsten der armen in India. Maar ook Sint Martinus, of Sint Maarten, zette zich belangeloos in voor anderen. Hij deelde al zijn bezittingen uit aan mensen die dit nodig hadden. Toen hij op een winterse dag een verkleumde bedelaar ontmoette, had hij zelf niet meer dan zijn warme mantel. Onbaatzuchtig pakt hij zijn zwaard en sneed zijn mantel in tweeën. De helft van zijn mantel schonk hij aan de bedelaar en hij vervolgde zelf zijn weg met de andere helft van de mantel om zijn schouders.
Zo kan ook jij het verschil maken.

Taferelen uit de Maria Ommegang

Tot aan de Maria Ommegang is ieder weekend een nieuw statisch tafereel te bewonderen in de St.-Gertrudiskerk. Dat kan voor of na de zondagsviering of tussen 13.30 en 14.30 uur op zondagmiddag.

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang film

Maria Ommegang film

Komend weekend zijn de opnames voor de film van de Maria Ommegang. In de film zijn twaalf verschillende scènes uit de Ommegang te zien, waaronder de zeven vreugdes van Maria. Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben om ook een rol te spelen.

Lees meer
Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.

Lees meer