Terugblik eerste communievieringen

door | mei 18, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Dit jaar zijn er 11 eerstecommunievieringen in onze Lievevrouweparochie. De eerste 7 daarvan zijn inmiddels achter de rug.

Gespannen druppelden de communicanten binnen. Het werd toch nog wel heel spannend. Voor de eerste keer meedoen, en dan nog wel bovenop het priesterkoor. Iedereen kon je zien! Dan moest het wel goed gaan.

Goed voorbereid

Gelukkig waren ze goed voorbereid. Er was goed geoefend: ze kenden de liedjes, het kruisteken, het Onze Vader en het Wees Gegroet. Ze hadden hun mooiste kleren aan, en ze wisten wat ze moesten doen.

Geweldige viering

Dat alles goed voorbereid was, was te merken aan de vieringen. Dankzij de inzet van oa de communiewerkgroep, kosters, bloemsiergroep, het streamteam, het Samenzangkoor, de Lievevrouwecantorij en HMR was het geweldig. Hier een reactie van een van de ouders:

Het was een feestje!! We zijn heel erg blij met hoe alles gegaan is, echt een vrolijke mis!! En wat hebben ze het goed gedaan allemaal!! Trots op onze communiekantjes!!!

Kip en Apie

De kinderen hadden flink hun best gedaan om voor Kip en Apie geld in te zamelen. Ook de tweede collecte was daarvoor bestemd. Daardoor kunnen nu veel kinderen toch een feestje vieren. Na de laatste communieviering geven we het geld aan de stichting.

De foto’s van de fotograaf laten nog even op zich wachten. We plaatsen ze later nog op de website (voor zover dat kan ivm de privacy van de kinderen).

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer