Terugblik Eerstecommunievieringen

door | jun 29, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

In mei en juni vonden in onze kerken liefst 11 eerstecommunievieringen plaats. Daarin deden 53 kinderen hun Eerste Heilige Communie. We kijken tevreden terug op deze bijzondere, leuke vieringen.

Alles was goed voorbereid. De kerk was mooi versierd, zelfs de Peperbus had zijn mooiste vlag uitgestoken! De koren zongen mooi en enthousiast. De kinderen hadden hun mooiste kleren aangedaan, en goed geoefend met de liedjes en gebeden. Ze waren wel een beetje gespannen. Maar dat mag ook, want je Eerste Heilige Communie doe je maar een keer in je leven.

Zo werden het 11 mooie vieringen. En ook nog corona-proof, want daar moesten we ook nog rekening mee houden.

5 broden en 2 vissen

De kinderen hoorden het verhaal over de vijf broden en twee vissen. Hoe Jezus meer kan maken als Hij deelt, in plaats van minder. En ze konden heel goed vertellen dat wij soms ook kunnen delen en dan meer maken. Als je een appel deelt, wordt het minder. Maar als we een glimlach, vriendschap, of liefde delen wordt het meer. Jezus vraagt ons om dat te doen: delen en meer maken.

Cadeautje

Aan het einde van de viering had pastoor Paul Verbeek nog een verrassing voor de communicanten. Ze kregen allemaal een klein kruisje met daarop de afbeelding van de goede Herder. Dit is een kleine kopie van het kruis dat onze Paus Franciscus altijd draagt.

Foto’s van de communicanten plaatsen we in de InZoomen. De foto’s op deze pagina zijn van Dick Vermaas.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer