Terugblik Eerstecommunievieringen

door | jun 29, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

In mei en juni vonden in onze kerken liefst 11 eerstecommunievieringen plaats. Daarin deden 53 kinderen hun Eerste Heilige Communie. We kijken tevreden terug op deze bijzondere, leuke vieringen.

Alles was goed voorbereid. De kerk was mooi versierd, zelfs de Peperbus had zijn mooiste vlag uitgestoken! De koren zongen mooi en enthousiast. De kinderen hadden hun mooiste kleren aangedaan, en goed geoefend met de liedjes en gebeden. Ze waren wel een beetje gespannen. Maar dat mag ook, want je Eerste Heilige Communie doe je maar een keer in je leven.

Zo werden het 11 mooie vieringen. En ook nog corona-proof, want daar moesten we ook nog rekening mee houden.

5 broden en 2 vissen

De kinderen hoorden het verhaal over de vijf broden en twee vissen. Hoe Jezus meer kan maken als Hij deelt, in plaats van minder. En ze konden heel goed vertellen dat wij soms ook kunnen delen en dan meer maken. Als je een appel deelt, wordt het minder. Maar als we een glimlach, vriendschap, of liefde delen wordt het meer. Jezus vraagt ons om dat te doen: delen en meer maken.

Cadeautje

Aan het einde van de viering had pastoor Paul Verbeek nog een verrassing voor de communicanten. Ze kregen allemaal een klein kruisje met daarop de afbeelding van de goede Herder. Dit is een kleine kopie van het kruis dat onze Paus Franciscus altijd draagt.

Foto’s van de communicanten plaatsen we in de InZoomen. De foto’s op deze pagina zijn van Dick Vermaas.

Meer interessante berichten:

Noveen tot de Heilige Pater Damiaan

Vanaf donderdag 16 september bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum.