Terugblik Gezinsviering Palmzondag

door | mrt 31, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Na de succesvolle gezinsviering op 27 februari, was er nu een gezinsviering op Palmzondag. Het was een prachtige viering rond het verhaal van de intocht in Jeruzalem. De kinderen genoten, hun ouders ook, en dat allemaal corona-proof. De cantorgroep van HMR ondersteunde de viering met gezang.

De viering begon feestelijk met een intocht. De kinderen liepen mee met hun zelfgemaakte palmpaasstokken.Je kon goed zien dat ze flink hun best hadden gedaan om die zo mooi mogelijk te maken. Papa’s en mama’s zwaaiden met palmtakken (die voor de gelegenheid geleend waren van de Maria Ommegang).

In de viering hoorden we het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem.  De mensen waren dolblij dat Jezus kwam. Ze zwaaiden met palmtakken en riepen “Hosanna” naar Jezus. Dat betekend: “Red ons, help ons”.

De mensen dachten dat hij de nieuwe koning zou zijn. Hij zat op een ezeltje. Dat was wel raar, want een koning zit normaal op een paard of in een koets. Maar Jezus is een ander soort koning. Een koning die er voor mensen is, die ze zal helpen en redden. Alleen niet op de manier dat de mensen dachten. Dat horen we later in de Goede Week.

Helpen, net als Jezus

Diaken Anton Janssen legde uit aan de kinderen dat wij, net als Jezus, mensen kunnen helpen. Door iets aardigs te doen voor andere mensen. Door je mooi versierde palmpaasstok na afloop van de viering weg te geven aan iemand anders. Aan bijvoorbeeld je buurvrouw of je opa. Die zijn er dan vast blij mee.

Palmpaasstokken

Na de viering brachten de kinderen de palmpaasstokken naar mensen. Ook mevrouw van Oers (102) uit het Nieuw ABG ontving er een (zie foto). Zij was er zichtbaar ontroerd door. Zo hadden de kinderen goed begrepen hoe je een ander kunt helpen, net als Jezus.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer