Terugblik Seniorenvieringen 2021 “In de handen van mensen”

door | mrt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Voor senioren waren er drie bijzondere vieringen in de Paastijd. Parochiaan Mia Potjes-Aerts was één van de aanwezigen.

In onze parochie worden jaarlijks voor Kerstmis en Pasen speciale senioren ontmoetingsmiddagen gehouden. Nu, in de Paastijd, vonden er weer 3 aangepaste vieringen met 30 mensen plaats, op 23 maart in de St.-Gertrudiskerk, en op 22 en 24 maart in de OLV van Lourdeskerk.

In de handen van mensen

In de vieringen werd al Pasen gevierd, een Paasevangelie stond centraal, rond het thema “In de handen van mensen”. Mia Potjes-Aerts beschrijft wat haar bijbleef van de homilie:
“Jezus groeide op in de veilige handen in de beschutting van zijn ouders Jozef en Maria. Maria die altijd Jezus nabij bleef. In Zijn openbaar leven is Hij door afgunst en jaloezie van mensen geheel onschuldig in de verkeerde handen gevallen wat tot Zijn kruisdood geleid heeft. Zijn dood betekent echter Nieuw Leven. Hij is daardoor in ons aller handen, handen van mensen gevallen. En in handen gegeven. Wij mogen ons geborgen weten in Godshand. “

Paaswensen

Aan het einde van deze senioren Paasviering kon men gewijde palmtakken meenemen. En ontving men een kaart: “Dat het paaslicht in ons mag blijven branden”. Verschillende senioren gaven bij Mia aan dat zij de viering heel waardevol en positief vonden. Zij ervoeren meer gevoel van saamhorigheid en gemeenschappelijkheid in dit kleinere verband.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer