Terugblik Seniorenvieringen 2021 “In de handen van mensen”

door | mrt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Voor senioren waren er drie bijzondere vieringen in de Paastijd. Parochiaan Mia Potjes-Aerts was één van de aanwezigen.

In onze parochie worden jaarlijks voor Kerstmis en Pasen speciale senioren ontmoetingsmiddagen gehouden. Nu, in de Paastijd, vonden er weer 3 aangepaste vieringen met 30 mensen plaats, op 23 maart in de St.-Gertrudiskerk, en op 22 en 24 maart in de OLV van Lourdeskerk.

In de handen van mensen

In de vieringen werd al Pasen gevierd, een Paasevangelie stond centraal, rond het thema “In de handen van mensen”. Mia Potjes-Aerts beschrijft wat haar bijbleef van de homilie:
“Jezus groeide op in de veilige handen in de beschutting van zijn ouders Jozef en Maria. Maria die altijd Jezus nabij bleef. In Zijn openbaar leven is Hij door afgunst en jaloezie van mensen geheel onschuldig in de verkeerde handen gevallen wat tot Zijn kruisdood geleid heeft. Zijn dood betekent echter Nieuw Leven. Hij is daardoor in ons aller handen, handen van mensen gevallen. En in handen gegeven. Wij mogen ons geborgen weten in Godshand. “

Paaswensen

Aan het einde van deze senioren Paasviering kon men gewijde palmtakken meenemen. En ontving men een kaart: “Dat het paaslicht in ons mag blijven branden”. Verschillende senioren gaven bij Mia aan dat zij de viering heel waardevol en positief vonden. Zij ervoeren meer gevoel van saamhorigheid en gemeenschappelijkheid in dit kleinere verband.

Meer interessante berichten:

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans is in volle gang. De brief met de oproep om een financiële bijdrage te doen aan de Lievevrouweparochie heb je als het goed is al binnen. Met jouw steun maak je de kerk van morgen mogelijk. Doe je ook mee?

Lees meer
Herdenking Watersnoodramp

Herdenking Watersnoodramp

Op 1 februari wordt in de kerken van Lepelstraat en Halsteren de Watersnoodramp herdacht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 verdronken in Halsteren 63 mensen en in Lepelstraat 15 mensen.

Lees meer