Terugblik Seniorenvieringen 2021 “In de handen van mensen”

door | mrt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Voor senioren waren er drie bijzondere vieringen in de Paastijd. Parochiaan Mia Potjes-Aerts was één van de aanwezigen.

In onze parochie worden jaarlijks voor Kerstmis en Pasen speciale senioren ontmoetingsmiddagen gehouden. Nu, in de Paastijd, vonden er weer 3 aangepaste vieringen met 30 mensen plaats, op 23 maart in de St.-Gertrudiskerk, en op 22 en 24 maart in de OLV van Lourdeskerk.

In de handen van mensen

In de vieringen werd al Pasen gevierd, een Paasevangelie stond centraal, rond het thema “In de handen van mensen”. Mia Potjes-Aerts beschrijft wat haar bijbleef van de homilie:
“Jezus groeide op in de veilige handen in de beschutting van zijn ouders Jozef en Maria. Maria die altijd Jezus nabij bleef. In Zijn openbaar leven is Hij door afgunst en jaloezie van mensen geheel onschuldig in de verkeerde handen gevallen wat tot Zijn kruisdood geleid heeft. Zijn dood betekent echter Nieuw Leven. Hij is daardoor in ons aller handen, handen van mensen gevallen. En in handen gegeven. Wij mogen ons geborgen weten in Godshand. “

Paaswensen

Aan het einde van deze senioren Paasviering kon men gewijde palmtakken meenemen. En ontving men een kaart: “Dat het paaslicht in ons mag blijven branden”. Verschillende senioren gaven bij Mia aan dat zij de viering heel waardevol en positief vonden. Zij ervoeren meer gevoel van saamhorigheid en gemeenschappelijkheid in dit kleinere verband.

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang trekt weer

Maria Ommegang trekt weer

Zondag 26 juni trekt de Maria Ommegang weer door de stad. Dát de dankstoet aan Maria weer kan trekken is verheugend. Zo zetten we in Bergen op Zoom de traditie voort, die kapelaan Ooijens in 1943 in gang zette.

Lees meer
Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Woensdag 29 juni nodigen we ouders van basisschoolkinderen uit om met ons mee te denken en te dromen. Doel is om te komen tot een nieuw aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Lees meer