Terugblik Seniorenvieringen 2021 “In de handen van mensen”

door | mrt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Voor senioren waren er drie bijzondere vieringen in de Paastijd. Parochiaan Mia Potjes-Aerts was één van de aanwezigen.

In onze parochie worden jaarlijks voor Kerstmis en Pasen speciale senioren ontmoetingsmiddagen gehouden. Nu, in de Paastijd, vonden er weer 3 aangepaste vieringen met 30 mensen plaats, op 23 maart in de St.-Gertrudiskerk, en op 22 en 24 maart in de OLV van Lourdeskerk.

In de handen van mensen

In de vieringen werd al Pasen gevierd, een Paasevangelie stond centraal, rond het thema “In de handen van mensen”. Mia Potjes-Aerts beschrijft wat haar bijbleef van de homilie:
“Jezus groeide op in de veilige handen in de beschutting van zijn ouders Jozef en Maria. Maria die altijd Jezus nabij bleef. In Zijn openbaar leven is Hij door afgunst en jaloezie van mensen geheel onschuldig in de verkeerde handen gevallen wat tot Zijn kruisdood geleid heeft. Zijn dood betekent echter Nieuw Leven. Hij is daardoor in ons aller handen, handen van mensen gevallen. En in handen gegeven. Wij mogen ons geborgen weten in Godshand. “

Paaswensen

Aan het einde van deze senioren Paasviering kon men gewijde palmtakken meenemen. En ontving men een kaart: “Dat het paaslicht in ons mag blijven branden”. Verschillende senioren gaven bij Mia aan dat zij de viering heel waardevol en positief vonden. Zij ervoeren meer gevoel van saamhorigheid en gemeenschappelijkheid in dit kleinere verband.

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang film

Maria Ommegang film

Komend weekend zijn de opnames voor de film van de Maria Ommegang. In de film zijn twaalf verschillende scènes uit de Ommegang te zien, waaronder de zeven vreugdes van Maria. Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben om ook een rol te spelen.

Lees meer
Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.

Lees meer