Terugkomviering dopelingen

door | jan 10, 2023 | Alle leeftijden, Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Op zondagmiddag 29 januari nodigen we onze dopelingen uit om rond het feest van Maria Lichtmis, opnieuw naar de kerk te komen. De uitnodiging is voor alle baby'tjes, kinderen en volwassenen die in het afgelopen jaar gedoopt zijn, en hun gezin.

De viering vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 29 januari om 14.00 uur in de stadskerk St. Gertrudis, Grote Markt 10, ingang via de Kerkstraat. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. De viering is op kleine kinderen gericht en duurt ongeveer dertig minuten.

Maria Lichtmis

Het is traditie om rond 2 februari, het feest van Maria Lichtmis, de dopelingen uit te nodigen. In de terugkomviering lezen we het evangelieverhaal van Jozef en Maria. Zij gingen met hun kind Jezus op de veertigste dag na de geboorte naar de tempel. En we wijden speciale kaarsen.
De gewijde kaarsen mogen de dopelingen mee naar huis nemen.

Ansjovis

Als teken dat de dopelingen bij de parochie horen hebben we bij de doop een ansjovis met de naam in de kerk opgehangen. Deze kunnen na afloop van deze terugkomviering mee naar huis worden genomen.

Aanmelden

Dopelingen zijn van harte welkom om het hun gezin en familie te komen: de broertjes en zusjes, opa’s en oma’s zijn allen van harte welkom. In verband met het aantal kaarsen vragen we om aan te melden (en met hoeveel personen). Telefoon secretariaat 0164-233574 / e-mail: doop@lievevrouweparochie.nl

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer