Tieners derde bij Landelijke Online tienerdag

door | jan 28, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

De tieners van On the Move zijn op zondag 24 januari derde geworden bij de Landelijke Online Tienerdag. Met vijf andere groepen uit het hele land streden zij online om de titel "Creatiefste Tienergroep".
Online verbonden

Via een livestream van YouTube werd de Online Tienerdag aan elkaar gepraat door de organisatoren van het Jongerenpastoraat van bisdom Haarlem-Amsterdam. De tieners van On the Move overlegden via Zoom over de opdrachten, die we via e-mail binnen kregen. En via WhatsApp konden de antwoorden worden verzonden. Het klinkt een beetje omslachtig, maar onze tieners Bloem, Tessa en Marko konden hier prima mee omgaan en werkten heel goed samen.

Van circus tot bijbeltekening

De opdrachten waren heel divers. Zo maakten de tieners samen een eigen circusvoorstelling, door allemaal een filmpje op te nemen van een eigen kunstje. Ook maakten zij een rap over Bergen op Zoom in coronatijd. Bij weer een andere opdracht moesten zij de tienergroep promoten met een filmpje. Daar hebben ze een klein beetje vals gespeeld, en het al eerder gemaakt promotiefilmpje van On the Move ingestuurd. Je kunt dat filmpje hier terug kijken op YouTube.

Er waren ook serieuzere opdrachten. Zo tekende Tessa een Bijbelverhaal na en dachten ze na over goede inspirerende teksten in coronatijd. Die moesten dan wel voorzien worden van een creatieve lay-out.

Trots

De tienerleiders van On the Move zijn heel trots dat de tieners uiteindelijk derde zijn geworden. Diezelfde middag werd deze uitslag via de livestream bekend gemaakt. Een tienergroep uit Almelo ging er met de hoofdprijs vandoor.

In de groepsapp van de tieners regende het daarna felicitaties van de andere tieners, die zelf helaas niet konden deelnemen. Op vrijdag 5 februari is er een volgende tieneravond online, dan met als thema Coronamoe(d).

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer