Tieners derde bij Landelijke Online tienerdag

door | jan 28, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

De tieners van On the Move zijn op zondag 24 januari derde geworden bij de Landelijke Online Tienerdag. Met vijf andere groepen uit het hele land streden zij online om de titel "Creatiefste Tienergroep".
Online verbonden

Via een livestream van YouTube werd de Online Tienerdag aan elkaar gepraat door de organisatoren van het Jongerenpastoraat van bisdom Haarlem-Amsterdam. De tieners van On the Move overlegden via Zoom over de opdrachten, die we via e-mail binnen kregen. En via WhatsApp konden de antwoorden worden verzonden. Het klinkt een beetje omslachtig, maar onze tieners Bloem, Tessa en Marko konden hier prima mee omgaan en werkten heel goed samen.

Van circus tot bijbeltekening

De opdrachten waren heel divers. Zo maakten de tieners samen een eigen circusvoorstelling, door allemaal een filmpje op te nemen van een eigen kunstje. Ook maakten zij een rap over Bergen op Zoom in coronatijd. Bij weer een andere opdracht moesten zij de tienergroep promoten met een filmpje. Daar hebben ze een klein beetje vals gespeeld, en het al eerder gemaakt promotiefilmpje van On the Move ingestuurd. Je kunt dat filmpje hier terug kijken op YouTube.

Er waren ook serieuzere opdrachten. Zo tekende Tessa een Bijbelverhaal na en dachten ze na over goede inspirerende teksten in coronatijd. Die moesten dan wel voorzien worden van een creatieve lay-out.

Trots

De tienerleiders van On the Move zijn heel trots dat de tieners uiteindelijk derde zijn geworden. Diezelfde middag werd deze uitslag via de livestream bekend gemaakt. Een tienergroep uit Almelo ging er met de hoofdprijs vandoor.

In de groepsapp van de tieners regende het daarna felicitaties van de andere tieners, die zelf helaas niet konden deelnemen. Op vrijdag 5 februari is er een volgende tieneravond online, dan met als thema Coronamoe(d).

Meer interessante berichten:

Kort parochienieuws week 9

Kort parochienieuws week 9

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.

Lees meer