Tieners schrijven kaartjes aan oudere parochianen

door | nov 9, 2020 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

De tieners van On the Move schreven vrijdag 6 november kaartjes voor oudere parochianen. Samen met enkele vormelingen, die voor de tweede keer bij de tienergroep kwamen kijken, willen zij de ouderen een hart onder de riem steken.
Bejaardenparty

Het thema van de tieneravond was “Bejaardenparty”. In verschillende spellen stonden de tieners en vormelingen eerst stil bij ouder worden. Zo ontdekten ze dat het lastig is om te dansen, als je slecht ter been bent of slecht ziet. En ervoeren ze zelf hoe het is als je hulp nodig hebt bij het aankleden. Ze ontdekten dat hulp aannemen van een ander nog niet eenvoudig is!

Opstaan voor ouderen

In de preek verkende pastor Fredi Hagedoorn de leeftijd van verschillende beroemde personen uit de Bijbel. Is van Abraham, Noach, David en Maria bekend hoe oud ze zijn? En kijken de tieners anders tegen hen aan als ze dat weten? Ook ontdekten we dat de regel om op te staan voor een ouder iemand, bijvoorbeeld in de bus, afkomstig is uit het Oude Testament: “Sta op voor oude mensen en heb respect voor hen. Dan laat je zien dat je eerbied hebt voor mij, jullie God.”(Lev. 19:32a)

Kaartjesactie

Als afsluiting van de avond schreven de tieners en vormelingen een kaartje aan een oudere parochiaan. Op de kaarten tekenden en schreven ze een bemoediging aan een oudere. De kaartjes worden de komende week bij parochianen bezorgd.

Meer interessante berichten:

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer
Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer