Tieners schrijven kaartjes aan oudere parochianen

door | nov 9, 2020 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

De tieners van On the Move schreven vrijdag 6 november kaartjes voor oudere parochianen. Samen met enkele vormelingen, die voor de tweede keer bij de tienergroep kwamen kijken, willen zij de ouderen een hart onder de riem steken.
Bejaardenparty

Het thema van de tieneravond was “Bejaardenparty”. In verschillende spellen stonden de tieners en vormelingen eerst stil bij ouder worden. Zo ontdekten ze dat het lastig is om te dansen, als je slecht ter been bent of slecht ziet. En ervoeren ze zelf hoe het is als je hulp nodig hebt bij het aankleden. Ze ontdekten dat hulp aannemen van een ander nog niet eenvoudig is!

Opstaan voor ouderen

In de preek verkende pastor Fredi Hagedoorn de leeftijd van verschillende beroemde personen uit de Bijbel. Is van Abraham, Noach, David en Maria bekend hoe oud ze zijn? En kijken de tieners anders tegen hen aan als ze dat weten? Ook ontdekten we dat de regel om op te staan voor een ouder iemand, bijvoorbeeld in de bus, afkomstig is uit het Oude Testament: “Sta op voor oude mensen en heb respect voor hen. Dan laat je zien dat je eerbied hebt voor mij, jullie God.”(Lev. 19:32a)

Kaartjesactie

Als afsluiting van de avond schreven de tieners en vormelingen een kaartje aan een oudere parochiaan. Op de kaarten tekenden en schreven ze een bemoediging aan een oudere. De kaartjes worden de komende week bij parochianen bezorgd.

Meer interessante berichten:

Kort parochienieuws week 8

Kort parochienieuws week 8

In het korte parochienieuws week 8 lees je de opbrengsten, de naam van de overledene en nodigen we je uit voor verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Vastenkalenders voor kinderen

Vastenkalenders voor kinderen

Voor de Veertigdagentijd hebben verschillende gezinnen uit de parochie thuis een Vastenkalender gemaakt. Fredi sprak met Isabella en Ciska. ‘Als we bij het grote hart zijn is het Pasen, en dan is het héél groot feest!’

Lees meer