Tieners zijn coronamoe en vatten moed

door | feb 8, 2021 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

De tieners van On the Move klaagden samen over alles wat ze moeilijk en vervelend vinden aan de coronatijd. Daarna deelden ze tips om deze tijd goed door te komen.

Vrijdag 5 februari zaten de tieners van On the Move klaar achter hun scherm voor een avondje lekker klagen over corona. Ze hadden allemaal een kaartje thuis bezorgd gereken, als uitnodiging. Naar de traditie van de klaagpsalmen uit de Bijbel konden ze bij elkaar kwijt, wat ze zo vervelend vinden aan de coronatijd. Werkelijk alles kwam voorbij: dat je niet naar school kan, dat je je vriendinnen niet meer tegelijk kan zien, dat je niet weet of je op vakantie kunt, dat al je dagen er hetzelfde uitzien en dat On the Move ook nog steeds online is en niet gezellig in het Praathuis.

Openingsspellen

In de openingsspellen moesten de tieners eerst met hun ogen dicht schatten hoe lang 45 seconden duurt. Met als motto: de coronatijd duurt nu ook al zo lang! Daarna moesten ze elkaar overtreffen in een klagelijk verhaal over een val over een boom. Iedere volgende tiener moest het verhaal nog wat extra aandikken, totdat de hoofdpersoon over een boom was gevallen en naar China werd getransporteerd en daar verschrikkelijke dingen mee maakte.

Klaaglied

Het hoofddeel van de avond was een creatieve opdracht: maak je eigen klaaglied, tekening, filmpje of rap. Eerst keken we daarvoor een paar stukjes cabaret, waarin ook flink geklaagd wordt. En lazen we een Bijbelverhaal over de profeet Elia, die flink in de put zit, maar toch Gods hulp ervaart. In kleine groepjes of alleen gingen de tieners aan de slag. Een selectie van de resultaten lees je hier.

Coronamoed

Aan het einde van de avond vatten de tieners ook coronamoed, en deelden tips met elkaar, hoe je deze tijd het beste door kunt komen.

  1. Kijk uit naar ieder leuk dingetje, hoe klein ook, en verheug je daar op
  2. Blijf afspreken, binnen de mogelijkheden, met vriendinnen
  3. Probeer te zorgen dat iedereen in huis een goed humeur heeft, dat is leuker voor de anderen
  4. Vermaak je huisgenoten en je klasgenoten
  5. Verzin iedere dag iets om te doen, zodat je een doel hebt
  6. Zoek een leuke hobby die je thuis kunt doen

Meer interessante berichten:

Kort parochienieuws week 9

Kort parochienieuws week 9

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.

Lees meer