Together 2023: jongerengebed met paus Franciscus

door | jun 20, 2023 | Jongeren, Nieuws

Paus Franciscus nodigt jonge christenen van alle kerkelijke achtergronden uit om op 30 september 2023 in Rome te komen te bidden voor de toekomst van de kerk. Deze samenkomst van Gods volk, “Together”, wordt georganiseerd door de gemeenschap van Taizé. Ook jongeren in het bisdom Breda zijn van harte welkom om deel te nemen.
Getuigenis van eenheid

Samen de verbinding zoeken: daar draait het om bij “Together”. De bijeenkomst is bedoeld om over grenzen heen te kijken en elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en meer begrip voor elkaar te hebben. Juist in deze tijd is het belangrijk dat gelovige jongeren elkaar kunnen vinden om op die manier een getuigenis van eenheid en een teken van vrede te geven.

De gebedsviering in Rome zal plaatsvinden in de stijl van Taizé. Voorafgaand aan de gebedsbijeenkomst vinden meerdere evenementen plaats in samenwerking met andere bewegingen, zoals een praise- en worshipdienst in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedraal en ‘thuiskerk’ van de paus. De oecumenische gebedsbijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de synode van de Rooms-Katholieke Kerk, een beslissend moment in het veranderingsproces in de kerk.

Deelnemen

Ben je tussen de 18 – 35 jaar en wil je bijdragen aan deze verandering? De Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseert een speciale reis naar de bijeenkomst van 28 september tot en met 2 oktober. Op www.oecumene.nl/together vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer