Together 2023: jongerengebed met paus Franciscus

door | jun 20, 2023 | Jongeren, Nieuws

Paus Franciscus nodigt jonge christenen van alle kerkelijke achtergronden uit om op 30 september 2023 in Rome te komen te bidden voor de toekomst van de kerk. Deze samenkomst van Gods volk, “Together”, wordt georganiseerd door de gemeenschap van Taizé. Ook jongeren in het bisdom Breda zijn van harte welkom om deel te nemen.
Getuigenis van eenheid

Samen de verbinding zoeken: daar draait het om bij “Together”. De bijeenkomst is bedoeld om over grenzen heen te kijken en elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en meer begrip voor elkaar te hebben. Juist in deze tijd is het belangrijk dat gelovige jongeren elkaar kunnen vinden om op die manier een getuigenis van eenheid en een teken van vrede te geven.

De gebedsviering in Rome zal plaatsvinden in de stijl van Taizé. Voorafgaand aan de gebedsbijeenkomst vinden meerdere evenementen plaats in samenwerking met andere bewegingen, zoals een praise- en worshipdienst in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedraal en ‘thuiskerk’ van de paus. De oecumenische gebedsbijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de synode van de Rooms-Katholieke Kerk, een beslissend moment in het veranderingsproces in de kerk.

Deelnemen

Ben je tussen de 18 – 35 jaar en wil je bijdragen aan deze verandering? De Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseert een speciale reis naar de bijeenkomst van 28 september tot en met 2 oktober. Op www.oecumene.nl/together vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer