Onderwerp van de week

Trouw blijven

Deze week beginnen de scholen weer. Gelukkig begint daarmee ook het verenigingsleven weer.

Zelf zit ik al bijna mijn hele leven op scouting. Heerlijk vind ik dat: de afwisseling, de vriendschap, het spel, de uitdaging. Het zou niet in mij op komen om het niet meer leuk te vinden.
Ik kan me soms verbazen over mensen die ieder jaar een nieuwe hobby kiezen. Die dan weer dit, en dan weer dat, willen uitproberen. Ik heb ook jaren bij hetzelfde kinderkoor en jaren bij de muziekschool gezeten. Ook daar waren er kinderen die even meededen en dan al snel weer stopten.

Voor mij is trouw in zoiets belangrijk. Het is voor de vereniging zelf ook fijner om op de leden te kunnen bouwen.
Er zijn natuurlijk ook wel eens tijden dat de hobby even wat minder leuk is. Dat de opkomst tegenvalt of de avond net niet interessant genoeg is. De kunst is, om dan bij te dragen wat je zelf kan en toch te blijven.

Trouw zijn. Jezus bedoelt ook zoiets wanneer Hij het in het Bijbelverhaal van aanstaande zondag heeft over je kruis opnemen. Dat betekent.. consequent zijn. De ene week zegt Petrus dat Jezus de Messias is. Daar hoort ook bij dat hij de lijdensweg die Jezus zal moeten gaan, probeert te accepteren.
Als je trouwt, beloof je bij elkaar te blijven, in goede en in kwade dagen. Bij trouw zijn hoort volhouden, blijven proberen. Blijven zoeken naar het goede in dezelfde situatie, bij dezelfde ander. Mogen we ons daar het komende parochiejaar verder in bekwamen.
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Lieve mensen!

Lieve mensen!

Als u dit leest, ben ik op pelgrimstocht naar Rome en Assisi. Ik hoop het Franciscusfeest te mogen vieren in Assisi dit jaar. Daarom wil ik nu stil staan bij deze bijzondere heilige.

Lees meer
Vergeving

Vergeving

“Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven”. Hoe vaak heb jij die regel uit het Onze Vader al gebeden?

Lees meer