Tuindag voor deelnemers Wereldjongerendagen

door | jun 7, 2023 | Nieuws

Afgelopen zaterdag was er in Voorschoten de Tuindag. De Tuindag was een kennismakingsbijeenkomst voor de deelnemende jongeren aan de Wereldjongerendagen uit de Bisdommen Breda en Rotterdam. Zij vertrekken in juli naar Lissabon voor een grootschalige jongerenontmoeting rond paus Franciscus. Parochiaan Esmee van Bragt doet verslag.

“Met een grote groep jongeren hebben we eerst een mis gehad in de Sint-Laurentiuskerk. Vooraf werd ik nog even benaderd door pastoor Jochem van Velthoven met de vraag of ik lectrice wilde zijn. Zo begon mijn een eerste taak op weg naar de WereldJongerenDagen. Na de mis zijn we naar het aangrenzende Bondsgebouw gegaan. We begonnen met een bingo om zo al een beetje de andere jongeren te leren kennen.  Kregen vervolgens uitleg over de Wereld Jongeren Dagen. Eigenlijk was het vooral de agenda die werd besproken. Na de uitleg zijn we in 3x 2 groepen verschillende workshop gaan volgen. We hebben jeu de boules gespeeld, liedjes gezongen, medische informatie gekregen, vliegend tapijt, verschillende oud Hollandse spelletjes en hebben we een lesje Portugees gekregen. Ik moet nog wel even flink oefen op mijn Portugees. Na de workshops sloten we de avond af met een maaltijd met z’n allen.

Niet alleen op reis

“Voor we begonnen ben ik al bekenden tegen gekomen. Tygo met wie ik samen ben gaan reizen naar Voorschoten, en Vera die ik al langer ken van het misdienaars en acolieten weekend. Ik kijk er enorm naar uit om samen met deze twee maar ook met alle anderen deze mooie reis te mogen gaan maken.

Maar eerst komt er voor mij nog een workshop persteam aan aankomende zaterdag 10 juni en zaterdag 02 juli een kennismaking barbecue vanuit het Bisdom Breda. Het inpakken kan nu dus ook gaan beginnen nu we begonnen zijn met de voorbereidingen. Dit betekent ook dat het aftellen van de reis kan starten. Het is nog 46 dagen voor we gaan vertrekken op maandag 24 juli 2023. Ik kijk er nu al naar uit.”

 

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer