Tuindag voor deelnemers Wereldjongerendagen

door | jun 7, 2023 | Nieuws

Afgelopen zaterdag was er in Voorschoten de Tuindag. De Tuindag was een kennismakingsbijeenkomst voor de deelnemende jongeren aan de Wereldjongerendagen uit de Bisdommen Breda en Rotterdam. Zij vertrekken in juli naar Lissabon voor een grootschalige jongerenontmoeting rond paus Franciscus. Parochiaan Esmee van Bragt doet verslag.

“Met een grote groep jongeren hebben we eerst een mis gehad in de Sint-Laurentiuskerk. Vooraf werd ik nog even benaderd door pastoor Jochem van Velthoven met de vraag of ik lectrice wilde zijn. Zo begon mijn een eerste taak op weg naar de WereldJongerenDagen. Na de mis zijn we naar het aangrenzende Bondsgebouw gegaan. We begonnen met een bingo om zo al een beetje de andere jongeren te leren kennen.  Kregen vervolgens uitleg over de Wereld Jongeren Dagen. Eigenlijk was het vooral de agenda die werd besproken. Na de uitleg zijn we in 3x 2 groepen verschillende workshop gaan volgen. We hebben jeu de boules gespeeld, liedjes gezongen, medische informatie gekregen, vliegend tapijt, verschillende oud Hollandse spelletjes en hebben we een lesje Portugees gekregen. Ik moet nog wel even flink oefen op mijn Portugees. Na de workshops sloten we de avond af met een maaltijd met z’n allen.

Niet alleen op reis

“Voor we begonnen ben ik al bekenden tegen gekomen. Tygo met wie ik samen ben gaan reizen naar Voorschoten, en Vera die ik al langer ken van het misdienaars en acolieten weekend. Ik kijk er enorm naar uit om samen met deze twee maar ook met alle anderen deze mooie reis te mogen gaan maken.

Maar eerst komt er voor mij nog een workshop persteam aan aankomende zaterdag 10 juni en zaterdag 02 juli een kennismaking barbecue vanuit het Bisdom Breda. Het inpakken kan nu dus ook gaan beginnen nu we begonnen zijn met de voorbereidingen. Dit betekent ook dat het aftellen van de reis kan starten. Het is nog 46 dagen voor we gaan vertrekken op maandag 24 juli 2023. Ik kijk er nu al naar uit.”

 

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer