Vastenactie 2024: ‘Leven in een veranderende wereld’

door | feb 14, 2024 | Nieuws

In de Veertigdagentijd 2024 vraagt Vastenactie wederom jouw aandacht. Over de hele wereld leven mensen in armoede. In de Lievevrouweparochie zijn er Vastenmaaltijden waar jij ook van harte welkom bent. Na iedere Vastenmaaltijd is er een activiteit.

Hoe kunnen we achterover leunen als anderen honger lijden, dorst hebben of ziek zijn? Vastenactie wil meewerken aan een wereld waarin iedereen een goed leven kan leiden. Zij steunt mensen over de hele wereld bij het opbouwen van een waardig bestaan, ongeacht hun etniciteit, geloofsovertuiging, sekse of afkomst. Om dat doel te bereiken wordt er nauw samengewerkt met partners ter plaatse en steunt Vastenactie vele kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Maar dat alles kost natuurlijk geld!

Activiteiten in het Parochiecentrum

In de Veertigdagentijd zijn er iedere woensdag van 19.30 – 21.30 uur activiteiten in het Parochiecentrum. Download hier de flyer, die ook in de kerken ligt. Daarin lees je over alle activiteiten. Op 21 februari is er een avond over het motto van de Vastenactie ‘Leven in een veranderende wereld’ en op 28 februari over het project van de Vastenactie in Zimbabwe. In Zimbabwe hebben de bewoners te maken met de gevolgen van klimaatverandering en een verslechterde economie na de Coronapandemie. De projecten van de Vastenactie zijn er op gericht om gezinnen nieuwe middelen van bestaan te geven. Zoals naailessen voor vrouwen, zodat ze schooluniformen kunnen verkopen. En een waterput voor een dorp, zodat de oogst minder snel mislukt. Aandacht, gebed en financiële ondersteuning is daar welkom. Door iets van onze overvloed te delen, kunnen we het leven van andere mensen verbeteren: even minderen voor een ander.

De Vastenmaaltijd

Eén van de activiteiten in de Veertigdagentijd 2024 is de Vastenmaaltijd. Vanaf 21 februari 2024 tot en met 20 maart 2024 wordt er iedere woensdag om 18.00 uur een Vastenmaaltijd geserveerd op het parochiecentrum, Burgemeester Stulemeijerlaan 8. Je kunt aanschuiven na aanmelding. Aanmelding kan via tel 0164-233574, tot uiterlijk de maandag voordien. De tafel wordt voor maximaal 25 personen gedekt. Aan het eind van de maaltijd gaat de zogenaamde Vastenpot langs voor je bijdrage aan de maaltijd én Vastenactie. Hopelijk kunnen we velen hier ontmoeten en zo bijdragen aan het doel van Vastenactie.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer