Vastenactie

door | feb 10, 2021 | Nieuws, Volwassenen | 0 Reacties

In de Lievevrouweparochie wil de werkgroep NoordZuid de Vastenactie anders onder de aandacht brengen dan we de laatste jaren gewend zijn.
De werkgroep NoordZuid

In de Lievevrouweparochie wil de werkgroep NoordZuid de Vastenactie anders onder de aandacht brengen dan we de laatste jaren gewend zijn. Geen wekelijkse vastenmaaltijd en activiteiten op woensdag, geen Hongerdoek in de kerken. Wel wekelijks een vastenprentje (een A6je) dat in de weekendvieringen in de kerken uitgereikt wordt en meegenomen wordt in de wekelijks digitale Nieuwsbrief en te vinden is op de website www.lievevrouweparochie.nl.

Informatie over de verschillende projecten

Een A6je met informatie over de verschillende projecten die de Vastenactie financieel ondersteunt, met als centraal thema ‘Werken aan je toekomst’. De kerkcollecte hiervoor zal in het weekend van 6 en 7 maart in de vieringen in de kerken plaats vinden. Maar u kunt uw bijdrage ook overmaken op NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag.

Een gebed, tekst, recept vastenmaaltijd

U vindt op het A6je wekelijks onder meer ook een gebed, tekst, recept vastenmaaltijd. Dit alles om u te helpen in deze veertig dagen in aanloop op het Hoogfeest van Pasen. De veertigdagentijd, een tijd van ‘even minderen voor een ander’. Wij nodigen u graag uit daar zelf een invulling aan te geven. Wel kunnen we al melden, dat we op woensdag 24 maart tegen een vergoeding een vastenmaaltijd bij u thuis kunnen bezorgen. Later volgt hierover meer informatie.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer