Vastenactiviteit “Mensen onderweg”

door | mrt 22, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Woensdagmiddag 29 maart is er een bijeenkomst in het kader van de Vastenactie, "Mensen onderweg". Onder leiding van pastoor Paul Verbeek is er een gesprek over vluchtelingen. Een vluchteling uit Kenia vertelt zijn verhaal.
Mensen onderweg

Woensdag 29 maart is er van 16.00 – 17.30 uur een bijeenkomst onder leiding van pastoor Paul Verbeek. Hij gaat in het Parochiecentrum in gesprek over “Mensen onderweg”, mensen die zijn gevlucht. Een vluchteling uit Kenia komt zijn verhaal vertellen. Kenia ligt vlakbij Zuid-Sudan, zij maken deel uit van dezelfde kerkprovincie. Zuid-Sudan staat dit jaar centraal in de Vastenactie. En daarna de vastenmaaltijd, ook voor jou:

Vastenmaaltijd

Iedere woensdag om 18.00 uur de Vastenmaaltijd in het Parochiecentrum. Voor maximaal 25 personen wordt de tafel gedekt en kun je daarbij aanschuiven. Je bent van harte welkom vanaf 17.45 uur. De maaltijd begint met gebed en een korte bezinning. Aanmelden verplicht: telefonisch 233574 bij het Parochiecentrum of per mail corriehamers@home.nl. Met een vrijwillige bijdrage in de ‘vastenpot’ worden gemaakte onkosten betaald en het andere deel is voor de Vastenactie.

Vastenprentje

De afbeelding bij dit artikel is het nieuwe Vastenprentje, waar werkgroep NoordZuid er iedere week eentje van uitgebracht heeft in de Veertigdagentijd. De prentjes zijn wekelijks verkrijgbaar in de kerken.

Meer interessante berichten:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer