Vastenactiviteit “Mensen onderweg”

door | mrt 22, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Woensdagmiddag 29 maart is er een bijeenkomst in het kader van de Vastenactie, "Mensen onderweg". Onder leiding van pastoor Paul Verbeek is er een gesprek over vluchtelingen. Een vluchteling uit Kenia vertelt zijn verhaal.
Mensen onderweg

Woensdag 29 maart is er van 16.00 – 17.30 uur een bijeenkomst onder leiding van pastoor Paul Verbeek. Hij gaat in het Parochiecentrum in gesprek over “Mensen onderweg”, mensen die zijn gevlucht. Een vluchteling uit Kenia komt zijn verhaal vertellen. Kenia ligt vlakbij Zuid-Sudan, zij maken deel uit van dezelfde kerkprovincie. Zuid-Sudan staat dit jaar centraal in de Vastenactie. En daarna de vastenmaaltijd, ook voor jou:

Vastenmaaltijd

Iedere woensdag om 18.00 uur de Vastenmaaltijd in het Parochiecentrum. Voor maximaal 25 personen wordt de tafel gedekt en kun je daarbij aanschuiven. Je bent van harte welkom vanaf 17.45 uur. De maaltijd begint met gebed en een korte bezinning. Aanmelden verplicht: telefonisch 233574 bij het Parochiecentrum of per mail corriehamers@home.nl. Met een vrijwillige bijdrage in de ‘vastenpot’ worden gemaakte onkosten betaald en het andere deel is voor de Vastenactie.

Vastenprentje

De afbeelding bij dit artikel is het nieuwe Vastenprentje, waar werkgroep NoordZuid er iedere week eentje van uitgebracht heeft in de Veertigdagentijd. De prentjes zijn wekelijks verkrijgbaar in de kerken.

Meer interessante berichten:

KinderWoordDienst 16 juni 2024

KinderWoordDienst 16 juni 2024

Vind jij het ook zo lang duren tot de zomervakantie? Het is bijna zover, we moeten nog even geduld hebben. En precies daarover gaat het zondag 16 juni.

Lees meer
Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Zondag 30 juni is de 80e editie van de Maria Ommegang. Dan is om 10.00 uur de jubileumviering in de St.-Gertrudiskerk. Lees hier hoe je ook zelf reclame kunt maken voor de viering en hoe je de poster kunt downloaden en printen.

Lees meer