Veiligheid en bescherming

door | mei 31, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen weekend was in de St.-Gertrudiskerk het vierde tafereel uit de Maria Ommegang te zien. Christoffel draagt Jezus over het water.

“Christoffel die Jezus over het water draagt
Johannes die Jezus doopt
Heilige Christoffel, de beschermer die mij draagt
Zodat ik nooit door ongelukken of tegenslagen wordt geplaagd.
Hij leidt mij door het leven en brengt mij veilig thuis
Waar ik ga of waar ik sta, ik blijf steeds heelhuids

Goede Christoffel, wat voelt het fijn
Met zo’n beschermer aan mijn zij!”

Sint Christoffel

Sint Christoffel was een grote en sterke man, die niets liever deed dan mensen dienen. Hij heette Reprobus.
Hij nam dag na dag mensen op zijn sterke schouders om ze veilig naar de overkant van de rivier te brengen. Zo vond hij op een dag het kindje Jezus op de oever. Sint Christoffel nam het kindje op zijn schouders en begon door de rivier te waden. Maar halverwege werd het kind zwaarder en zwaarder en Christoffel dacht dat hij zou verdrinken. Maar plichtsgetrouw als Christoffel was, hield hij zijn hoofd boven water om Jezus veilig naar de overkant van de rivier te brengen. Toen ze de overkant bereikt hadden, werd het hem duidelijk dat hij Jezus, de Verlosser gedragen had. Jezus gaf hem als blijk van dank de naam Christoffel, Christusdrager.

Zelf Christus dragen

Bij ons doopsel ontvangen we allemaal de naam Christen: We dragen de naam van Christus. Jezus zelf is door Johannes gedoopt.
We hebben allemaal iemand nodig die ons beschermt en veilig houdt, zeker in deze tijd. Zo ligt er, zeker in de huidige tijd van ziekte en onzekerheid, voor ons allemaal de taak om de mensen om ons heen te beschermen en te dragen wanneer dat nodig is. Hoe langer dat dat duurt, hoe zwaarder het wordt. We kunnen hierin een voorbeeld nemen aan Sint Christoffel en niet opgeven wanneer het zwaar wordt. Net als hij, kun jij ook het verschil maken voor de mensen om je heen.

Taferelen

Komend weekend zal er een nieuw statisch tafereel te zien zijn uit de Maria Ommegang. Het tafereel is voor en na de weekendviering en tussen 13.30 en 14.30 uur te bezichtigen in de St.-Gertrudiskerk.

Meer inspiratie:

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.

Lees meer
Noveen tot het heilig Hart van Jezus

Noveen tot het heilig Hart van Jezus

Vanaf donderdag 3 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.

Lees meer
Gedachtenis ‘Maria, Moeder van de Kerk’

Gedachtenis ‘Maria, Moeder van de Kerk’

Sinds 2018 staat door een besluit van paus Franciscus de ‘Gedachtenis van de Heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk’ op de universele kalender van de Latijnse Kerk. Deze liturgische gedachtenis is verplicht en wordt gevierd op de maandag na Pinksteren.

Lees meer