Vier Kerstavond via internet en televisie

door | dec 19, 2020 | Alle leeftijden, Nieuws | 0 Reacties

Op Kerstavond zijn er geen publieke vieringen in onze kerken. Vier daarom thuis mee via internet en televisie. Kijk om 20.00 uur naar de Eucharistieviering uit de St.-Gertrudiskerk op ZuidWestTV.

In de Lievevrouweparochie volgen we het besluit van de Nederlandse bisschoppen voor Kerstavond. Als alternatief bieden we een livestream voor kinderen op internet aan. En het pastoraal team gaat voor in een besloten Eucharistieviering, die te zien zal zijn op ZuidWestTV. In deze alternatieve vieringen kunnen we helaas geen parochianen toelaten.

Livestream voor kinderen

Om 17.00 uur is er een livestream voor kinderen. Diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn gaan in de OLV van Lourdeskerk voor in een besloten viering van Woord en Gebed. Het kerstverhaal wordt voorgelezen en we leggen het Kindje Jezus in de kribbe. Het Samenzangkoor zingt bekende kerstliedjes. De viering duurt ongeveer een half uur. Kijk voor de link in de agenda.

 

Kerstvieringen op ZuidWestTV

Om 19.00 uur is er een oecumenische kerstviering vanuit Roosendaal op ZuidWestTV. Het Kerstverhaal wordt nagespeeld, er is muziek en een verslaggever, zoals bij The Passion.

Om 20.00 uur is een uitzending van een besloten Eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk. Het pastoraal team gaat voor. Een cantorgroep van HMR ondersteunt deze viering met muziek. We zijn blij en dankbaar dat het op korte termijn is gelukt om de viering te laten uitzenden.

 

 

Extra Nieuwsbrief

Al het nieuws over het aanbod met Kerstavond en Kerstmis, is na te lezen in een extra editie van onze digitale nieuwsbrief. Lees de extra nieuwsbrief hier.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer
Roepingenzondag

Roepingenzondag

Zondag 21 april is het Roepingenzondag. Daarom bidden we dit weekend in alle vieringen voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Zondagmiddag is er in Hulst een gebedsbijeenkomst voor het bisdom Breda rond roepingen, bij de reliek van Bernadette.

Lees meer