Vier thuis mee via de app van kerkdienstgemist

door | feb 10, 2021 | Alle leeftijden, Nieuws | 0 Reacties

Velen volgen sinds december onze vieringen via internet. Dat kan via je browser of de speciale app van kerkdienstgemist. In dit bericht leggen we uit hoe je de app installeert en inricht.

Onze vieringen vanuit onze parochiekerk OLV van Lourdes volgen via internet kan via onze eigen website of via de website van Kerkdienstgemist. Als de vieringen vanuit de St.-Gertrudiskerk ook uitgezonden gaan worden, maken we dat bekend. [Update: de vieringen vanuit de St.-Gertrudiskerk zijn per 16 april 2021 ook te volgen bij kerkdienst gemist.]

Nog makkelijker is het om de app van Kerkdienstgemist te installeren op je telefoon of tablet. Die onthoudt welke kerk je bezocht hebt, zodat je daar alleen de eerste keer naar hoeft te zoeken. De app is beschikbaar voor Android en Apple.

Stap 1: De App Installeren

De eerste stap is om de app te downloaden. Voor Android vind je in de Google play store, en voor Apple in de App Store. In deze handleiding geven we schermafdrukken van de Android versie. De verise voor de Iphone ziet er vergelijkbaar uit, maar kan er een beetje anders uitzien.

Stap 2: De App instellen

Als je de app de eerste keer opstart, moet je hem nog instellen. Dat doe je als volgt:

  1. Open de app. Deze vraagt naar welke kerk je wilt gaan.
  2. Selecteer ‘Kerken zoeken’, vervolgens op de juiste provincie (‘Noord Brabant’), en selecteer dan ‘Bergen op Zoom’. Je krijgt dan een overzicht van alle locaties in Bergen op Zoom die uitzendingen verzorgen.
  3. Kies dan de OLV van Lourdeskerk. Je komt dan op de ‘thuispagina’ van onze Lourdeskerk.
  4. Druk vervolgens op de ster bovenaan, deze wordt dan groen (zie laatste afbeelding). Nu is de Lourdeskerk je favoriete kerk, en start die automatisch de volgende keer dat je de app start.

Stap 3: De App gebruiken

Als je nu de app opstart, kom je op de ‘thuispagina’ van de Lourdeskerk. Hier vind je de agenda met komende vieringen. Deze vieringen worden aangegeven met een klein kalendertje. Daaronder vind je de opgenomen uitzendingen. Deze worden aangegeven met een afspelen knop (wit driehoekje in een zwarte cirkel).

Als je zo’n viering wilt terugkijken, selecteer je deze en dan kom je in de videospeler terecht. Bovenin vind je de video van de viering, die je kunt starten door op de afspeelknop te drukken. Onderin vind je extra gegevens over de viering, zoals de voorgangers, het koor en de lezingen.

Je ziet onderin ook het Givt icoontje. Als je dat selecteert, kun je digitaal doneren aan onze Lievevrouweparochie. Je moet dan de Givt app geïnstalleerd hebben. Meer over Givt en de app lees je hier op onze website.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer