Vier thuis mee via de app van kerkdienstgemist

door | feb 10, 2021 | Alle leeftijden, Nieuws | 0 Reacties

Velen volgen sinds december onze vieringen via internet. Dat kan via je browser of de speciale app van kerkdienstgemist. In dit bericht leggen we uit hoe je de app installeert en inricht.

Onze vieringen vanuit onze parochiekerk OLV van Lourdes volgen via internet kan via onze eigen website of via de website van Kerkdienstgemist. Als de vieringen vanuit de St.-Gertrudiskerk ook uitgezonden gaan worden, maken we dat bekend.

Nog makkelijker is het om de app van Kerkdienstgemist te installeren op je telefoon of tablet. Die onthoudt welke kerk je bezocht hebt, zodat je daar alleen de eerste keer naar hoeft te zoeken. De app is beschikbaar voor Android en Apple.

Stap 1: De App Installeren

De eerste stap is om de app te downloaden. Voor Android vind je in de Google play store, en voor Apple in de App Store. In deze handleiding geven we schermafdrukken van de Android versie. De verise voor de Iphone ziet er vergelijkbaar uit, maar kan er een beetje anders uitzien.

Stap 2: De App instellen

Als je de app de eerste keer opstart, moet je hem nog instellen. Dat doe je als volgt:

  1. Open de app. Deze vraagt naar welke kerk je wilt gaan.
  2. Selecteer ‘Kerken zoeken’, vervolgens op de juiste provincie (‘Noord Brabant’), en selecteer dan ‘Bergen op Zoom’. Je krijgt dan een overzicht van alle locaties in Bergen op Zoom die uitzendingen verzorgen.
  3. Kies dan de OLV van Lourdeskerk. Je komt dan op de ‘thuispagina’ van onze Lourdeskerk.
  4. Druk vervolgens op de ster bovenaan, deze wordt dan groen (zie laatste afbeelding). Nu is de Lourdeskerk je favoriete kerk, en start die automatisch de volgende keer dat je de app start.

Stap 3: De App gebruiken

Als je nu de app opstart, kom je op de ‘thuispagina’ van de Lourdeskerk. Hier vind je de agenda met komende vieringen. Deze vieringen worden aangegeven met een klein kalendertje. Daaronder vind je de opgenomen uitzendingen. Deze worden aangegeven met een afspelen knop (wit driehoekje in een zwarte cirkel).

Als je zo’n viering wilt terugkijken, selecteer je deze en dan kom je in de videospeler terecht. Bovenin vind je de video van de viering, die je kunt starten door op de afspeelknop te drukken. Onderin vind je extra gegevens over de viering, zoals de voorgangers, het koor en de lezingen.

Je ziet onderin ook het Givt icoontje. Als je dat selecteert, kun je digitaal doneren aan onze Lievevrouweparochie. Je moet dan de Givt app geïnstalleerd hebben. Meer over Givt en de app lees je hier op onze website.

Meer interessante berichten:

De eerste geloofsleerling

De eerste geloofsleerling

Het vierde evangelie – van de evangelist Johannes – hanteert de tegenstelling tussen donker en licht. Jezus brengt licht. Johannes vertelt over een ontmoeting van Jezus met Nikodémus (Joh. 3, 14-21). Nikodémus is de eerste geloofsleerling. Hier start de missionaire kerk waar we tegenwoordig zo veel over spreken en aandacht voor hebben.

Lees meer
Kort parochienieuws week 9

Kort parochienieuws week 9

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.

Lees meer