Viering 750 jaar Kerk Steenbergen

door | sep 14, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Op zondag 18 september viert de Sint Annaparochie 750 jaar Kerk zijn in Steenbergen. Er is een feestelijke eucharistieviering. De processie gaat 's middags vanwege het verwachte slechte weer niet door.

Dit jaar bestaat de stad Steenbergen 750 jaar. 750 jaar geleden was er ook al sprake van een kapel. Daarom vieren parochie en stad op 18 september ook 750 jaar kerk zijn.

 

Viering en processie

De dag begint om 10.00 u met een eucharistieviering in de St. Gummaruskerk waarbij parochianen van de vier parochiekernen betrokken zijn. Hoofdcelebrant is vicaris Paul Verbeek. Oud-pastoor Hans van Geel, de pastoor van Lier, pater Bertus, pastoor Hans de Kort en pastor Lenie Robijn gaan mee voor.

De aangekondigde processie door het centrum van Steenbergen gaat niet door. “Veel wind, regen en lage temperaturen hebben ons doen besluiten de processie niet door te laten gaan”, meldt de organiserende werkgroep. ,,Dat doen we vanwege de veiligheid voor de kijkers en de deelnemers.” De processie wordt verplaatst naar volgend jaar.

Kijk voor meer informatie de uitzending van ReliVisie terug, waarin medeorganisator Ton Wennekes over het programma vertelt: www.zuidwestupdate.nl/tv/relivisie/?v=747590667 (dat onderwerp begint om 12:07 min.).

Meer interessante berichten:

Inschrijving voor de WJD is geopend

Inschrijving voor de WJD is geopend

De inschrijving voor de WJD is geopend. Reis mee langs Parijs, Lourdes, Burgos en Fatima naar Lissabon. Ontmoet honderdduizenden andere jongeren en groei in je geloof. In het promotiefilmpje nodigt parochiaan Esmee van Bragt jongeren uit.

Lees meer
Nieuwe Alpha start in januari

Nieuwe Alpha start in januari

Op donderdag 12 januari 2023 start een nieuwe Alpha in de Lievevrouweparochie. Denk je wel eens na over de zin van het leven? Zou je graag meer willen weten over Jezus? Doe dan mee met Alpha. In tien bijeenkomsten en een zaterdag kun je ontmoeten, vragen en ontdekken.

Lees meer