Vieringen met 75 kerkgangers

door | mei 26, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Met de versoepeling naar 75 kerkgangers zetten we een stap in de goede richting. We vragen nog steeds om je medewerking bij plaatsbepaling en reservering. Alleen samen kunnen we veilig vieren.

Het pastoraal team is blij dat we weer 75 kerkgangers kunnen toelaten in de vieringen in de OLV van Lourdeskerk en St.-Gertrudiskerk. We willen iedereen uitdrukkelijk uitnodigen om de geldende coronamaatregelen te blijven respecteren.

Plaatsbepaling

Het is helaas nog niet mogelijk om in de kerken overal te gaan zitten, waar je dat maar wilt. Voor je eigen veiligheid en die van andere kerkgangers zijn we nog steeds gebonden aan de 1.5 meter. Dat betekent dat je in de OLV van Lourdeskerk kunt gaan zitten bij de briefjes waar “welkom” op staat. In de St-Getrudiskerk ga je zitten op de plekken waar een bundel ligt. Dat betekent dat je dus niet kunt gaan zitten, op je oude vertrouwde plek. Of dat je zelf een plaats kunt kiezen. Volg altijd de aanwijzingen van de kosters en medewerkers op. Zij zorgen voor een veilige zitplaats voor iedereen.
Voor kerkgangers met een fysieke beperking wordt natuurlijk naar een goede zitplaats gekeken.

Aanmelden & reserveren

Vooraf telefonisch reserveren is verplicht voor de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Het wordt aangeraden om je van te voren telefonisch aan te melden voor de andere twee weekendvieringen (zaterdag 17.00 uur Lourdeskerk en zondag 9.30 uur St.-Gertrudiskerk). Misschien lijkt dat aanmelden overbodig, nu reserveren niet meer nodig is. Toch blijkt dat het wel prettig is, omdat ieders aanwezigheid sowieso geregistreerd (dus genoteerd) moet worden. Het scheelt dan in wachttijd bij de ingang van de kerk, als je naam en telefoonnummer al bekend zijn.
We willen iedereen dan ook vragen om dit systeem nog te gebruiken, zolang registreren nodig is. We vragen hiervoor begrip.

Meer interessante berichten: