Volg de jongeren op de Wereldjongerendagen

door | jul 18, 2023 | Jongeren, Nieuws

Maandag 24 juli vertrekken jongeren uit bisdom Breda naar de Wereldjongerendagen in Lissabon. Uit de Lievevrouweparochie gaan Esmee van Bragt, Tygo Bakker en begeleider Joeri Corbet op reis. Via Parijs, Lourdes en Fatima bereiken zij Lissabon. Van de reis en de catecheses doen jongeren verslag.

Eenmaal in Portugal aangekomen zullen de jongeren enkele dagen in gastgezinnen verblijven. Daarna komen ze samen met honderdduizenden jongeren van over de hele wereld in Lissabon. De Wereldjongerendagen zelf zijn van 1 t/m 6 augustus. Op donderdag 3 augustus komt ook paus Franciscus aan, die op 4 augustus voor zal gaan in de Kruisweg, op 5 augustus in de Avondwake en op 6 augustus in de slotviering. Onderweg maken zij foto’s en Katholiekleven.nl zal video’s maken van de belevenissen van de jongeren.

Nederlandse catecheses

Eenmaal aangekomen in Portugal ontmoeten alle Nederlandse jongeren elkaar. In één kerk zullen zij catechese krijgen op 2, 3, en 4 augustus van Nederlandse bisschoppen. Mgr. Hendriks, Mgr. Van den Hende en Mgr. Mutsaerts zullen spreken. Van die catecheses verschijnen ook video’s.

Eucharistievieringen

Als de internetverbinding stabiel genoeg is, zullen de eucharistievieringen die de catecheseochtenden afsluiten te zien zijn via Livestream op Katholiekleven.nl. Die beginnen dan om 10.30 uur (Nederlandse tijd). De Slotmis met paus Franciscus is op zondagochtend 6 augustus te zien op NPO 2.

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer