Voorlichtingsbijeenkomsten bisdombedevaart

door | mrt 15, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Van 23 tot en met 28 oktober 2023 organiseert bisdom Breda een bedevaart, in de voetsporen van Bernardus van Clairvaux. Volgelingen van hem brachten geloofsgemeenschappen in ons bisdom tot bloei. Donderdagmiddag 23 maart is er in Oudenbosch een voorlichtingsbijeenkomst over deze bijzondere reis. Ook op andere plaatsen in ons bisdom zijn zulke bijeenkomsten gepland.

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst in Oudenbosch en laat je verrassen over het aanbod: een 6-daagse bedevaart die je langs bijzondere plaatsen brengt en waarin we ruimte
willen geven voor een innerlijke ervaring die je persoonlijk en samen verder brengt:
Donderdag 23 maart om 15.00 uur, Cuyperszaal van de Basiliek in Oudenboch, Sint Annaplein 2

Mocht deze datum niet uitkomen, dan zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten op: Maandag 20 maart om 19.30 uur, Michaëlkerk, Hooghout 67 in Breda en donderdag 30 maart om 15.00 uur, Emmaüskerk, Alberdink Thijmstraat 2 in Terneuzen.
Meld je voor één van de drie bijeenkomsten aan via bisdombedevaart@bisdombreda.nl 

Bernardus

De bedevaart volgt de voetsporen van Sint Bernardus van Clairvaux. Zijn ordegenoten, de Cisterciënzers, hebben veel betekend voor de parochies in ons bisdom. De geloofsgemeenschappen van Wouw, Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven zijn door hen gesticht. In Ulicoten vieren we jaarlijks het Bernardusoctaaf.
Bernardus is een voorbeeld voor de missionaire kerk. Hij wist van aanpakken en zijn geloof was diepgeworteld. Hij trok de wereld in en cultiveerde het land. We gaan bij hem in de leer.
Alle belangrijke plaatsen in het leven van St. Bernardus zullen we bezoeken. We mogen samen vieren, bidden en ontmoeten. Er is ook voldoende ruimte voor rust en ontspanning. De route loopt onder andere langs Bornem, Dijon, abdij Cîteaux, abdij Clairvaux, Troyes en de abdij van Villers.

Meer informatie

De bisdombedevaart wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. Bezoek de campagnepagina bisdombedevaart.nl voor uitgebreide programmainformatie.
Of download de flyer: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2023/02/flyer-St.-Bernardus-bisdombedevaart.pdf
Voor vragen kan ook contact worden opgenomen via: bisdombedevaart@bisdombreda.nl of het Huis voor de Pelgrim via 043 – 321 5715

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer