Voorlichtingsbijeenkomsten bisdombedevaart

door | mrt 15, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Van 23 tot en met 28 oktober 2023 organiseert bisdom Breda een bedevaart, in de voetsporen van Bernardus van Clairvaux. Volgelingen van hem brachten geloofsgemeenschappen in ons bisdom tot bloei. Donderdagmiddag 23 maart is er in Oudenbosch een voorlichtingsbijeenkomst over deze bijzondere reis. Ook op andere plaatsen in ons bisdom zijn zulke bijeenkomsten gepland.

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst in Oudenbosch en laat je verrassen over het aanbod: een 6-daagse bedevaart die je langs bijzondere plaatsen brengt en waarin we ruimte
willen geven voor een innerlijke ervaring die je persoonlijk en samen verder brengt:
Donderdag 23 maart om 15.00 uur, Cuyperszaal van de Basiliek in Oudenboch, Sint Annaplein 2

Mocht deze datum niet uitkomen, dan zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten op: Maandag 20 maart om 19.30 uur, Michaëlkerk, Hooghout 67 in Breda en donderdag 30 maart om 15.00 uur, Emmaüskerk, Alberdink Thijmstraat 2 in Terneuzen.
Meld je voor één van de drie bijeenkomsten aan via bisdombedevaart@bisdombreda.nl 

Bernardus

De bedevaart volgt de voetsporen van Sint Bernardus van Clairvaux. Zijn ordegenoten, de Cisterciënzers, hebben veel betekend voor de parochies in ons bisdom. De geloofsgemeenschappen van Wouw, Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven zijn door hen gesticht. In Ulicoten vieren we jaarlijks het Bernardusoctaaf.
Bernardus is een voorbeeld voor de missionaire kerk. Hij wist van aanpakken en zijn geloof was diepgeworteld. Hij trok de wereld in en cultiveerde het land. We gaan bij hem in de leer.
Alle belangrijke plaatsen in het leven van St. Bernardus zullen we bezoeken. We mogen samen vieren, bidden en ontmoeten. Er is ook voldoende ruimte voor rust en ontspanning. De route loopt onder andere langs Bornem, Dijon, abdij Cîteaux, abdij Clairvaux, Troyes en de abdij van Villers.

Meer informatie

De bisdombedevaart wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. Bezoek de campagnepagina bisdombedevaart.nl voor uitgebreide programmainformatie.
Of download de flyer: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2023/02/flyer-St.-Bernardus-bisdombedevaart.pdf
Voor vragen kan ook contact worden opgenomen via: bisdombedevaart@bisdombreda.nl of het Huis voor de Pelgrim via 043 – 321 5715

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf dinsdag 28 maart 2023 bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. We bidden de novenen voor vrede in Oekraïne en op de wereld. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer
Vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen

Vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen

In de parochie organiseren we tal van vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen. In een folder staat alles overzichtelijk bij elkaar. Download de folder hier of neem hem vanaf 18 maart mee vanuit de kerken of het Parochiecentrum.

Lees meer
Noveen tot Onze Lieve Vrouw ter Nood

Noveen tot Onze Lieve Vrouw ter Nood

Met ingang van zondag 19 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw ter Nood. De Noveen is ontstaan vanuit het heiligdom te Heiloo. Deze Noveen kan overigens ook worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer