Voorlichtingsbijeenkomsten bisdombedevaart

door | mrt 15, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Van 23 tot en met 28 oktober 2023 organiseert bisdom Breda een bedevaart, in de voetsporen van Bernardus van Clairvaux. Volgelingen van hem brachten geloofsgemeenschappen in ons bisdom tot bloei. Donderdagmiddag 23 maart is er in Oudenbosch een voorlichtingsbijeenkomst over deze bijzondere reis. Ook op andere plaatsen in ons bisdom zijn zulke bijeenkomsten gepland.

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst in Oudenbosch en laat je verrassen over het aanbod: een 6-daagse bedevaart die je langs bijzondere plaatsen brengt en waarin we ruimte
willen geven voor een innerlijke ervaring die je persoonlijk en samen verder brengt:
Donderdag 23 maart om 15.00 uur, Cuyperszaal van de Basiliek in Oudenboch, Sint Annaplein 2

Mocht deze datum niet uitkomen, dan zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten op: Maandag 20 maart om 19.30 uur, Michaëlkerk, Hooghout 67 in Breda en donderdag 30 maart om 15.00 uur, Emmaüskerk, Alberdink Thijmstraat 2 in Terneuzen.
Meld je voor één van de drie bijeenkomsten aan via bisdombedevaart@bisdombreda.nl 

Bernardus

De bedevaart volgt de voetsporen van Sint Bernardus van Clairvaux. Zijn ordegenoten, de Cisterciënzers, hebben veel betekend voor de parochies in ons bisdom. De geloofsgemeenschappen van Wouw, Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven zijn door hen gesticht. In Ulicoten vieren we jaarlijks het Bernardusoctaaf.
Bernardus is een voorbeeld voor de missionaire kerk. Hij wist van aanpakken en zijn geloof was diepgeworteld. Hij trok de wereld in en cultiveerde het land. We gaan bij hem in de leer.
Alle belangrijke plaatsen in het leven van St. Bernardus zullen we bezoeken. We mogen samen vieren, bidden en ontmoeten. Er is ook voldoende ruimte voor rust en ontspanning. De route loopt onder andere langs Bornem, Dijon, abdij Cîteaux, abdij Clairvaux, Troyes en de abdij van Villers.

Meer informatie

De bisdombedevaart wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. Bezoek de campagnepagina bisdombedevaart.nl voor uitgebreide programmainformatie.
Of download de flyer: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2023/02/flyer-St.-Bernardus-bisdombedevaart.pdf
Voor vragen kan ook contact worden opgenomen via: bisdombedevaart@bisdombreda.nl of het Huis voor de Pelgrim via 043 – 321 5715

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Boekjes over Bernadette voor kinderen

Boekjes over Bernadette voor kinderen

Dinsdag 23 april komt een reliek van Bernadette naar Bergen op Zoom. Die hele dag is er van alles te doen in de OLV van Lourdeskerk. Er zijn vieringen en we lopen een tocht rond de kerk met kaarsjes. Er zijn twee boekjes voor kinderen, met het verhaal van Bernadette. Je kunt de boekjes downloaden, of dit weekend meenemen uit één van onze kerken.

Lees meer
Pasen gebeurt

Pasen gebeurt

Pasen gebeurt nog steeds, ook al is het Hoogfeest al achter de rug. In de paastijd brengt een tekst van Caritas van Houdt ons bij het geloof in de Opstanding.

Lees meer