Drie mooie vormselvieringen

door | jan 20, 2021 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari hebben negentien kinderen het sacrament van het Vormsel ontvangen van bisschop Liesen. In drie intieme vieringen in de St.-Gertrudiskerk ontvingen ze zo de kracht van de heilige Geest.
Vormselkracht

Al vanaf september trekken de jongens en meiden met elkaar op. Met het project “Vormselkracht” hebben zij zich samen voorbereid. Na de kennismaking interviewden ze hun ouders over hun doopsel. Ze konden ook vragen waarom ze als kind naar de kerk zijn meegenomen. Het leverde meteen mooie gesprekken op.

Jezus volgen

In de vervolgbijeenkomsten maakten ze een eigen gebedssnoer en schreven ze hun eigen geloofsbelijdenis. Ook dachten ze na over wat zij zelf voor de wereld willen betekenen. Hoe ze iemand anders kunnen helpen, naar het voorbeeld van Jezus. Iedere bijeenkomst stond een Bijbelverhaal centraal. Op de laatste bijeenkomst liepen alle vormelingen een labyrint door een donkere OLV van Lourdeskerk. Ondertussen dachten ze na over waarom zij Jezus willen volgen.

Ik geloof

Dit “ja” hebben ze bevestigd in de Vormselvieringen. Hardop, met de doopkaars in de hand, antwoordden ze op de vragen van de bisschop. “Ja, ik geloof,” zeiden ze in koor. Daarna was er een verstild moment, toen mgr. Liesen voor hen allemaal persoonlijk bad, om de kracht van de heilige Geest. Eén voor één werden de jongens en meiden daarna gezalfd met chrisma. De bisschop wenste de vormelingen toe dat de echo van hun vormsel nog lang door mag klinken in hun leven.

Felicitaties

De werkgroep kijkt terug op drie bijzondere, intieme vieringen. Pastor Fredi Hagedoorn: ‘We zijn heel blij dat de bisschop drie keer wilde voorgaan. Zo kon iedere vormeling naast de eigen ouders ook nog enkele familieleden uitnodigen voor dit bijzondere moment. Het was, net zoals andere jaren, erg leuk om hen voor te bereiden. Iedere vormeling heb ik na afloop persoonlijk gefeliciteerd en een kleine versie van het Pinkstericoon als aandenken gegeven. De leiders van On the Move maakten samen een felicitatiefilmpje voor alle vormelingen, nogmaals van harte gefeliciteerd!’

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer