Vormselvoorbereiding start in september

door | jul 12, 2021 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

In september kunnen jongens en meiden uit groep acht beginnen met de voorbereiding op het Vormsel. Je kunt nu de uitnodiging lezen en het inschrijfformulier downloaden.
Over het Vormsel

In het vormsel ga je verder op de weg die je ouders voor jou kozen: het is jouw eigen antwoord op je doop en je communie. Je ontvangt in het sacrament de kracht van God, die jou hierbij wil helpen. In zeven bijeenkomsten bereid je je voor op het vormsel, met het project Vormselkracht. Het project heeft leuke spellen en opdrachten. We horen mooie verhalen en hebben het over wat het vormsel betekent. In een feestelijke viering stel je je voor aan de andere parochianen.
We eten samen en doen mee met de tienergroep. Zo zie je dat je niet de enige bent!

Informatie voor aanstaande vormelingen

Aan alle kinderen die in 2018 hun Eerste Communie hebben gedaan, wordt een brief met een uitnodiging voor het Vormsel gestuurd. De brief en de folder zijn ook naar alle basisscholen in Bergen op Zoom gestuurd. Zo worden ze als het goed is verspreid aan de leerlingen die straks in groep acht zitten.

Je kunt de brief nu al hier lezen: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2021/07/Vooraankondiging-vormsel-januari-2022.pdf

De folder kun je hier bekijken: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2021/07/Folder-vormsel-2022-def.pdf

Informatieavond en inschrijven

De voorbereiding op het Vormsel start met een informatieavond voor vormelingen en ouders. Deze avond is op donderdag 16 september 2021 van 19.00—20.15 uur in de OLV van Lourdeskerk, Pr. Bernhardlaan 66.

Inschrijven voor het Vormsel is mogelijk door het inschrijfformulier op de informatieavond in te vullen. Het formulier kun je ook nu al downloaden en alvast inleveren op het Parochiecentrum.

Voor meer informatie over het Vormsel kun je contact opnemen met pastor Fredi Hagedoorn of kijken op www.lievevrouweparochie.nl/vieren/vormsel/

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer